Un bărbat din Monariu, condamnat la pedeapsa de 9 ani și 10 luni pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, pe numele căruia autorităţile din Olanda au emis un mandat european de arestare, a fost depistat de polițiștii din Bistrița-Năsăud. Ulterior, acesta a fost arestat preventiv, în vederea predării către autoritățile olandeze.

Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița-Năsăud au depistat, vineri 2 august, un bărbat de 44 de ani din Monariu care era urmărit internațional.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Olanda au emis un mandat european de arestare, aceasta fiind condamnat la pedeapsa de 9 ani și 10 luni pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, pe teritoriul Olandei.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Tot vineri 2 august, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, fiind reținut și încarcerat în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. La data de 3 august, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Curții de Apel Cluj a dispus arestarea preventivă, în vederea predării către autoritățile din Olanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.