Ani Grigore, cel care a dat pontul hoților care l-au golit pe un bistrițean de bijuterii de peste 50.000 de euro a cerut în instanță să admită revizuirea sentinței prin care a fost condamnat, în 2022, la 4 ani și 10 luni de închisoare de închisoare. Bărbatul are însă de stat după gratii 7 ani, 3 luni și 10 zile de închisoare, după ce a mai fost condamnat și pentru trafic de droguri, plus o pedeapsă de 2 ani de închisoare pentru înșelăciune, care inițial a fost cu suspendare. Tribunalul Bistrița-Năsăud i-a respins cererea de revizuire, însă hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Cluj.

În dosarul în care a fost condamnat la 4 ani și 10 luni de închisoare, Ani Grigore a fost acuzat de constituire de grup infracțional organizat și instigare la furt calificat, alături de Moldovan Marcel, Chereji Marcel, Ciurcui Ioan și Lascu Corneliu, care au fost acuzați de constituire de grup infracțional organizat și furt calificat. În acest dosar, Moldovan și Chereji au fost condamnați la câte 5 ani de închisoare, Lascu a primit 2 ani și 3 luni de închisoare și Ciurcui – 3 ani de închisoare. Totodată, cei cinci bărbați au fost obligați să plătească victimei furtului aproape 40.600 de euro despăgubiri civile.

Ani era trimis în judecată încă din 2021 pentru comiterea unei alte infracțiuni, de trafic de droguri, motiv pentru care la final a fost condamnat la 1 ani și 6 luni de închisoare. Însă această pedeapsă a fost contopită la cei 4 ani și 10 luni de închisoare, rezultând o pedeapsă de 5 ani, 3 luni și 10 zile de închisoare, la care a fost adăugată o pedeapsă primită în 2017, de 2 ani de închisoare pentru înșelăciune, care inițial a fost cu suspendare și pentru care avea un termen de încercare de 5 ani, rezultând astfel o pedeapsă finală de 7 ani, 3 luni și 10 zile de închisoare.

Supărat pentru cum s-au împărțit pedepsele

Nemulțumit că are de stat ani buni după gratii, Ani a sperat că poate să-și mai reducă din pedeapsă cerând revizuirea sentinței din dosarul în care a fost condamnat alături de Moldovan, Chereji, Lascu și Ciurcui.

Considerând că “s-au descoperit fapte sau împrejurări ce nu au fost cunoscute la soluţionarea cauzei şi care dovedesc netemeinicia hotărârii pronunţate în cauză”. Ani a susținut în cererea de revizuire, dar și în fața instanței că în respectivul dosar nu a avut parte de un proces echitabil. Asta în condițiile în care din gruparea respectivă, a mai susținut el, a cunoscut doar o singură persoană și, cu toate acestea a fost acuzat de constituire grup infracţional.

Bărbatul a adus acuzații și la adresa polițiștilor care au anchetat cazul, spunând că aceștia au dat declarații false cu privire la convorbirile pe care el le-ar fi avut cu restul grupării după furt, când și-ar fi cerut partea, Ani susținând că nu a vorbit cu niciunul la telefon. “Deci este o minciună înscenată de polițiști”, a pretins el. În plus, față de restul grupării el a fost arestat abia după 3 luni.

“La doi care au intrat în case şi au furat li s-au dat pedepse minore, crede că sunt şi liberi, şi procurorul cerea să se judece în stare de libertate ceea ce e inadmisibil. A cerut să fie dus la detectorul de minciuni dar nu i s-a admis proba. În rechizitoriu era suma de 31.000 euro, după care după ce a fost prins a ajuns la suma de peste 59.600, aproape dublu. După ce a fost condamnat a aflat că poliţia i-a obligat pe ei să dea declaraţii mincinoase. Întreabă cum s-a putut înregistra convorbirea de pe arest între (…) şi cei doi hoţi care practic au furat, pentru că telefonul său a fost luat la percheziţie, dacă era vinovat cerea jumătate din sumă. Cei doi care au furat au stat pe arest şi au făcut toată pedeapsa, ceea ce este inadmisibil. (…) este cel mai mare şarlatan şi cumpără orice lucru furat”, a mai reținut instanța din cererea lui Ani Grigore.

Totodată, bărbatul a mai solicitat convorbirea de pe arest, dar și audierea tuturor martorilor din dosar

“La interpelarea instanţa revizuentul Ani Grigore arată că îşi întemeiază revizuirea formulată pe dispoziţiile art. 453a alin. 1 lit. a Cod procedură penală. Cu privire la probele care trebuie administrate, solicită audierea inculpaţilor din dosarul de fond, care au fost audiaţi de XX care s-a dat poliţist. Cunoaşte o singură persoană din grup, însă este acuzat de sprijinirea grupului. De asemenea, solicită convorbirea telefonică dintre (…) şi (…), întrebând cum de a avut (…) dispozitiv să înregistreze acea convorbire şi audierea tuturor martorilor”, se mai arată într-o încheiere penală a Tribunalului Bistrița-Năsăud.

În fața instanței, Ani a mai precizat că prejudiciul din dosar s-ar cifra de fapt la de 31.000 euro şi după 3 luni de zile de anchetă s-a dublat la 62.000 euro. În acest sens el a solicitat să se aducă documente pentru bijuteriile furate prin care să se dovedească valoarea lor reală.

Zilele trecute, la patru luni după ce a depus cererea de revizuire, instanța a respins acțiunea lui Ani Grigore, ca inadmisibilă.

Trafic de droguri și hoții

Ancheta din dosarul în care Moldovan, Chereji, Lascu, Ciurcui și Ani au fost inculpați pentru constituire de grup infracțional organizat și furt calificat, a demarat în noiembrie 2021, în urma denunțului formulat de un inculpat anchetat de procurorii DIICOT, ancheta fiind începută IN REM pe mai multe fapte, respectiv trafic de droguri, viol, lipsire de libertate.

Câteva zile mai târziu, a mai fost formulat un denunț de către un alt bărbat a cărui locuință a fost “răvășită” de procurorii DIICOT, și unde s-a găsit substanțe interzise. Așa că, pentru ca să scape, a ciripit și acesta. Astfel, firele au dus la Marcel Moldovan și a început să fie filat de anchetatori.

Tot în noiembrie, Moldovan a primit un pont de la Ani, despre faptul că un bistrițean, pe care îl cunoștea și în apartamentul căruia intrase cu o anumită ocazie, ar deține circa 200.000 de euro, dar bunuri și bijuterii de valoare.

Drept urmare, victima a fost filată timp de câteva zile, în acest interval Moldovan, Chereji, Lascu și Ciurcui punând la punct “planul de bătaie”.

Furtul a avut loc pe 4 decembrie, în timp ce victima era plecată de acasă. Moldovan și Chereji au rămas în afară pentru a supraveghea zona, în timp ce Lascu și Ciurcui au intrat în apartament, unde au găsit o cutie în care se aflau 8 ceasuri bărbătești de colecție mărcile Piegmont, Duward, Corum, Longines, Hublot, Tag Heuer Carrera dintre care 2 ceasuri erau din aur de 18 karate, un alt ceas din aur de 18 Karate femeiesc și mai multe bijuterii din aur printre care un colier cu perle, un lănțișor din aur de 18 karate reprezentând crucea cu Iisus Hristos răstignit, 3 lănțișoare din aur de 18 și 22 de karate cu medalion, 2 inele din aur cu pietricele, un ceas de buzunar din argint marca Chopard, un buton pentru cămăși marca Armani din argint placate cu aur, doi butoni pentru cămăși din aur alb cu pietre, un breloc pentru chei Armani din argint placat cu aur, o brățară din aur de circa 60 grame de 18 karate, o brățară din aur de 22 de karate cu greutate de circa 60 grame, având model cu 3 rânduri de verigi suprapuse și lipită pe fiecare verigă un model din aur de tip frunză.

După ce s-au văzut cu bunurile “în traistă”, au încercat să le vândă pentru a face rost de bani. Au reușit să scape de doar câteva, fiindcă pe 17 decembrie, procurorii au pus mâna pe ei.

Ani Grigore căzut în plasa DIICOT câteva luni mai târziu, în martie 2022, acesta fiind inculpat și trimis în judecată și într-un alt dosar, pentru trafic de droguri, încă din septembrie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.