Zeci de pensionari se vor aduna mâine în faţa Prefecturii Bistriţa-Năsăud, unde vor organiza un protest, nemultumiţi fiind de decizia de blocare a pensiilor de către Guvern.

Dacă luni, zeci de sindicalişti din municipiu au ieşit în stradă, alături de alte câteva sute din înteaga ţară, nemultumiţi de faptul că Guvernul a luat o decizie de a se renunţa la sporuri şi prime, acum a venit rândul pensionarilor.

Preşedintele Comitetului Judeţean al Persoanelor Vârstnice Bistriţa-Năsăud, Sabin Tanco, a declarat, că "pensionarii bistriţeni vor ieşi în strada pe 26 martie, am decis să ne alăturam colegilor noştri din toată ţara". Acesta susţine că motivul pentru care s-a trecut la această măsură este datorat nerespectării legii 250 din 2007 (legea pensiilor) care prevedea creşterea punctului de pensie la 45 la sută din salariul mediu brut pe economie.

Deşi a avut o întâlnire cu pensionarii din municipiu, primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu nu a reuşit să îi determine să renunţe la proteste. Astfel, protestul pensionarilor va incepe la ora 12 şi se va încheia la ora 13.

 

Paul Bucur

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.