Membrii sindicatelor CNS Cartel Alfa din instituţiile publice bistriţene organizează astăzi, începând cu ora 12.00, o acţiune de protest faţă de politica salarială din domeniul bugetar, a Guvernului României.

 

Timp de o oră, reprezentanţii membrilor de sindicat din instituţiile bugetare bistriţene vor picheta astăzi Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud în semn de protest faţă de proiectul de Ordonanţă de Urgenţă prin care Guvernul intenţionează să diminueze salariile lucrătorilor din domeniul bugetar.

Potrivit comunicatului de presă, CNS Cartel Alfa şi federaţiile din sectorul bugetar afiliate la confederaţie solicită Guvernului să nu adopte această ordonanţă pentru că  aceasta nu respectă convenţiile anterioare privind salarizarea, realizate cu sindicatele şi transpuse în legi, încalcă principiile dialogului social şi al concertării sociale în vederea păcii sociale, încalcă principiile şi regulile negocierii , afectează un drept câştigat şi este prfund discriminatorie faţă de doferitele categorii de bugetari.

<<Numai din decembrie 2008 şi până în prezent, puterea de cumpărare a românilor a scăzut cu 30% iar Guvernul NU A PREVĂZUT NICI O COMPENSARE a acestui fenomen. Mai mult, chiar în acest context, Guvernul propune legi prin care să taie din salariile bugetarilor în timp ce Parlamentul îşi acordă prime de până la 100 de milioane de lei sau abuzează de zeci de milioane, din banii publici, pentru dotarea cu „filtre de cafea, rafturi calde pentru farfurii ori dulapuri frigorifice”>>, se mai spune în comunicat.

La acţiunea de pichetare sunt aşteptate cel puţin 50 de persoane, reprezentanţi ai sindicaliştilor are lucrează în primării – Bistriţa, Năsăud, Sângeorz-Băi, de pe Valea Bârgăului – SNPPC BN, Cadastru, Direcţia de Agricultură şi Dezvolatre Rurală Bistriţa-Năsăud, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, Garda Financiară, Direcţia Generală a Finanţelor Publice şi Penitenciar.

 

Liana Mureşan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.