Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a cerut de mai multe ori Dosarul Tel Drum de la Direcția Națională Anticorupție. În contextul în care în spațiul public s-a speculat că acesta este un demers politic, Q Magazine prezintă dovada că în dosar sunt anchetați magistrați ceea ce justifică și atrage competența exclusivă a nou înființatei Secții.
Romică Părpălea, cel care a formulat un denunț penal împotriva lui Liviu Dragnea la data de 20.07.2017, în urma căruia s-a constituit Dosarul Tel Drum, instrumentat de procurorul Alexandra Lăncrănjan din cadrul DNA, este și autorul unui alt denunț formulat la data de 14.08.2017 împotriva mai multor magistrați.
Denunțul a fost depus inițial la DIICOT care, prin semnătura Procurorului șef de la acea dată, Daniel Horodniceanu, l-a declinat către Direcția Națională Anticorupție în cadrul căreia funcționa Serviciul de anchetare a faptelor comise de magistrați.
Deși denunțul a fost formulat în urmă cu doi ani, acesta a fost ignorat de DNA și nu s-a produs niciun act în cauza respectivă.
În fapt, conform declarației olografe pe care o publicăm la finalul acestui articol, Romică Părpălea, domiciliat în Bragadiru, județul Teleorman, a formulat o plângere penală împotriva lui Iulian Bădoi, Prim-procurorul Parchetului de pe lângă judecătoria Alexandria, a procurorului Traian Cojoacă, a procurorului Victor Remus Tironeac și a grefierului Sorin Abălaru „pentru fapte de corupție și cercetare abuzivă”, adăugând că face dovada acuzațiilor cu martori și înscrisuri.
În fapt, denunțătorul arată că „în perioada 2010-2017, Sorescu Ionuț, domicliat în comuna Bragadiru, a dezvoltat o rețea de crimă economico-financiară cu înșelăciuni pe societăți comerciale, care se ridică la suma de 1.300.000 euro.”, iar apoi printr-o filieră, Abălaru Sorin, grefier în județul Teleorman, îl ajuta la clasarea tuturor dosarelor cu plângeri penale pentru înșelăciune.
Părpălea povestește cum l-a însoțit într-o zi pe Sorescu, „la țară, la grefierul care este intermediarul dintre el și procurorii enunțați mai sus în denunț” și cum acesta i-a plătit o sumă de bani procurorului Remus Victor Tironeac pentru clasarea unor dosare deschise pe numele său.
„În perioada în care eram în relații bune, se lăuda că a plătit sume de bani inclusiv primului procuror Bădoi Iulian, cât și procurorului Cojoacă Traian. Acesta mi-a spus că acest procuror fusese jandarm înainte”, arată denunțătorul, adăugând că Sorescu „avea relații și la Poliția Alexandria și la Poliția Videle, subofițeri și ofițeri care aveau ordin să îi claseze cauzele de bani foarte mulți”.
Părpălea mai scrie că procurorii corupți i-au înscenat dosare penale în urma dezvăluirilor pe care le-a făcut împotriva lui Liviu Dragnea.
Într-un astfel de caz, în care procurorul Traian Cojoacă a dispus trimiterea în judecată a lui Romică Părpălea, în 19.07.2017, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, denunțătorul îl acuză pe procuroul „corupt” că a încălcat procedura și drepturile trimițând dosarul la Camera Preliminară.
„Procurorul care a contrasemnat, Tironeac Remus Victor, care a plimbat un alt dosar al meu pe la DNA și în care s-au clasat câteva acuzații care țineau de Direcția Națională Ancorupție, a declarat că vrea să mă bage la pușcărie până se pensionează în toamna aceasta”.
Părpălea povestește că „la PSD s-a decis să acționeze în forță instituțiile statului pe aceste lucruri, cercetarea pentru înșelăciune, fiind abuzivă.
Am observat că în dosarul contrafăcut din anul 2012, deoarece nu au găsit nimic să mă incrimineze, căută ticluirea de probe privind înșelăciunea pentru a trimite două dosare în instanță deoarece vrea cu orice prețsă-mi închidă gura pentru că nici astăzi eu nu tac și am publicat o listă cu judecători și procurori care au legătură cu Dragnea, după cum urmează: Procurorul Cojoacă Traian, omul de casă al PSD, fiind promovat de către acest partid și care toate dosarele politice se fac sau se clasează prin cei trei procurori Cojoacă Traian, Tironeac remus Victor și fostul șef de cancelarie la Prefectură, promovat de Dragnea, fiind mutat din Turnu Măgurele, Bădoi Iulian.
Rechizitoriul întocmit nu respectă cadrul legal, nu mi s-au pus în vedere aspectele trimiterii în judecată, ci dimpotrvă, agentul din Videle mi-a spus că nu înțelege. Un contract între două societăți pentru suma de 11.500 lei să ajungă la plângere penală pentru înșelăciune după ce instanțele de la tribunalul București au respins cererile pentru masa credală.”.
Părpălea arată că procurorii acuzați vor trimiterea sa în judecată „ la ordinul lui Dragnea și al lui Carmen Dan”.
„Solicit verificarea organelor de anchetă pentru cercetare abuzivă, deoarece s-a mutat acest dosar la Videle unde nu au competența pentru instrumentarea acestui doar fabricat”.
Denunțul a fost înregistrat la DIICOT cu numărul 1777/VIII-1/2017 în 16.08.2017, o zi mai târziu, la 17.08.2017 s-a declinat „La DNA Central” și a fost înregistrat la Direcția Națională Anticorupție , Secția a II a, sub nrul 537/VIII-1/2017 în data de 24.08.2017, conform ștampilelor de pe prima pagină.