Un medic din Rovinari este acuzat că a lăsat un pacient să moară pe stradă, în apropiere de spital. Bărbatului i s-a făcut rău la câteva minute după ce a plecat singur din spital, iar medicul de gardă a refuzat să traverseze strada ca să-l ajute. A susţinut că nu are voie să facă aşa ceva. Poliţia a deschis un dosar şi verifică în ce împrejurări s-a petrecut tragedia, conform Digi 24

 

La camera de gardă a spitalului din Rovinari a ajuns un bărbat în vârstă de 62 de ani, care le-a spus medicilor că de trei zile tuşeşte şi are febră. În cele din urmă, bărbatul a primit tratament cu antibiotic, iar spre seară a decis să plece din spital. În apropierea spitalului, bătrânului i s-a făcut rău şi a fost ajutat de către doi trecători să ajungă la spital, înainte ca trecătorii să-l ducă pe bărbat la spital, au cerut ajutorul medicilor de acolo şi li s-a spus că trebuie să sune la 112 şi să ceară o ambulanţă.

„Eu nu ştiu. Nu m-a anunţat nimeni că a plecat pacientul acasă. La ora 21.45, i s-a administrat ampicilina. A fost al doilea flacon. Primul i s-a administrat la ora 15. S-a făcut şi testare la antibiotic. Este posibil să fie şi o reacţie. (…) Pe mine m-au anunţat să merg la faţa locului să resuscitez pacientul. Eu nu pot să părăsesc spitalul”, spune Roxana Gherghina, medic de gardă.

Au zis că nu au paturi şi până se eliberează el a plecat acasă”, afirmă Constantin Pistolea, cumnatul pacientului. 

Anchetatorii au deschis un dosar penal în care fac cercetări pentru ucidere din culpă, iar familia bărbatului a decis că va depune plângere şi la Colegiul Medicilor Gorj, potrivit Digi 24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.