DSC_0395 DSC_0398 DSC_0402 DSC_0406 DSC_0410 DSC_0429 DSC_0439 DSC_0440 DSC_0442 DSC_0450 DSC_0455Pe parcursul istoriei, românii au luptat cu devotament pentru câştigarea independenţei, suveranităţii şi libertăţii ţării noastre. Noi, cei de astăzi, suntem obligaţi să apărăm cu orice preţ aceste valori.

Astfel, la data de 21 decembrie,în localitatea Brăteni, judeţul Bistriţa-Năsăud, s-a desfăşurat ceremonia militară şi religioasă în memoria eroului Ioan SABĂU, căzut la datorie în data de 21.12.1989 în municipiul Cluj-Napoca pe timpul evenimentelor din cadrul Revoluţiei Române.

„Ceremonia s-a desfăşurat în prezenţa subprefectului judeţului, domnul Ovidiu Victor FRENŢ, a locţiitorului comandantului Brigăzii 81 Mecanizată “General GRIGORE BĂLAN”, colonel Ioan-Marian CRISTUREAN, a reprezentanţilor instituţiilor sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, a reprezentanţilor Asociaţiei 22 Decembrie 1989, a viceprimarului comunei Sânmihaiul de Câmpie, domnul Dorin NICULA şi a cetăţenilor din localitate”, informează Locotenent-colonelul Florin Apăfăian.

În cadrul ceremoniei s-a oficiat serviciul religios, a fost rostită o alocuţiune de către subprefectul judeţului şi au fost depuse coronae de flori la monumental eroului. Activitatea s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare formată din militari ai Brigăzii 81 Mecanizată “General GRIGORE BĂLAN”.

 

 
„Pentru a face gesturi mari, eroice, chiar supreme, nu trebuie să te naști într-o familie sau localitate mare, bogată și puternică.
Ioan Sabău din micul sat Brăteni (com. Sânmihaiu de Câmpie) a demonstrat acest lucru în urmă cu 26 de ani, când a ieșit în 21 dec. 1989 alături de cei mai curajosi clujeni pentru libertatea și democrația pe care le considerăm azi lucruri comune. A fost împușcat în Piața Libertății (!) murind în urma unor ordine criminale care au încercat să se opună mersului istoriei.
Toți cei 1.142 de morți și 3.138 de răniți în Revoluția română din 1989 au dorit aceleași lucruri, nu doar pentru ei ci pentru toți românii. Păcat că foarte mulți dintre noi uită acest lucru și nu le onorează suficient memoria, fiind mai degrabă dispuși la a denigra trecutul și a critica prezentul, fără a se întreba ce au făcut ei însiși pentru ca lucrurile să meargă mai bine în toți acești ani în România…” a notat pe pagina de socializare subprefectul, Ovidiu Frenț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.