Sarmale de post, cu păsat sau de dulce, pâine de casă cu mălai, pancove, cozonaci, prăjituri şi multe alte asemenea bucate, au fost pregătite de elevii Liceului Tehnologic Agricol Bistriţa şi de partenerii lor de la şcolile din Budacu de Sus, Şieu şi Livezile la cea de-a XI-a ediţie a concursului „Tradiţional românesc în Europa multiculturală”.

„Acest eveniment își propune sensibilizarea tinerilor cu propunere la promovarea valorilor culturale-tradiționale. Elevii de la Liceul Tehnologic Agricol, de la învățământul liceal de zi și cu învățănântul liceal seral, împreună cu încă trei școli partenere în acest proiect, au pregătit rețete culinare tradiționale după rețetele de la mama de acasă”, a precizat directorul Liceului Tehnologic Agricol Bistrița, Vlad Mariana.

Ca şi în anii trecuţi, au fost promovate produse culinare şi obiceiuri de iarnă pregătite de elevi ai Liceului Tehnologic Agricol Bistriţa, de la Budacu de Sus, Şieu şi Livezile.

„An de an Liceul Agricol, pe lângă munca specifică pe care o derulează în acest spațiu foarte frumos, se gândesc și aduc în fața profesorilor, părinților și a invitaților din oraș, momente care țin de tradițiile românești, de obiceiul colindatului, foarte multe standuri cu produse culinare, în care sunt etalate talentul și bucuria cu care sunt gătite și este lăudabil faptul că tradițiile sunt perpetuate prin tineri expresivi”, a adăugat Gavril Tărmure, director Centrul Județean Pentru Cultură Bistrița-Năsăud.

Din cadrul acestei manifestații, nu au putut lipsi colindele și bineînțeles jocul caprei, prezentat într-un mod foarte original de elevii liceului tehnologic Agricol.
După ce un juriu a stabilit câștigătorii din acest an, toată lumea a fost poftită să se înfrupte din minunatele bucate tradiționale.

Evenimentul „Tradiţional românesc în Europa multiculturală” a fost organizat în parteneriat cu Primăria Bistriţa, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.