Home Administrație Crețu despre Summitul Climatic: „A fost cea mai importantă manifestare la care...

Crețu despre Summitul Climatic: „A fost cea mai importantă manifestare la care am participat””

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Teodor Creţu, a subliniat în cadrul unei conferinţe de presă, că Summitul Climatic pentru Liderii Locali de la Paris, a constituit cea mai importantă manifestare la care a participat până în prezent.

„Au participat 600-700 de primari, printre care se aflau primari de mari oraşe, cu peste un milion de locuitori: Los Angeles, Londra, Paris, Stockholm, Roma, Tokyo, Seul, Dakkar, New York, Johannesburg etc. Într-o astfel de companie te simţi onorat. Faptul că un oraş ca Bistriţa este invitat să participe la o astfel de manifestare este onorant şi pentru primar şi pentru oraş.
Toată lumea europeană e interesată ca Europa de est să participe la aceste programe care sunt mult mai dezvoltate în ţările vest-europene. Au fost prezenţi oameni politici extrem de cunoscuţi, ca Al Gore şi Ban Ki-moon – secretarul general al ONU, dar şi personalităţi ca Robert Redford şi Leonardo di Caprio.
Discuţiile s-au purtat pe măsuri care trebuie să asigure blocarea creşterii temperaturii globale la cel mult cele două grade despre care se discuta. O creştere de peste cele două grade poate să ducă la transformări climatice care să excludă viaţa umană de pe Terra. Două grade pare o chestiune minoră, dar ceea ce se ascunde în spatele unei astfel de creşteri la nivel global, poate să însemne ultima catastrofă pentru specia umană.
S-a redactat un document, spun eu, puternic, care urma să fie înmânat negociatorilor duminică”, a precizat primarul Bistriţei.

Primarul Ovidiu Teodor Creţu a fost invitat să participe la această reuniune de către primarul capitalei Franţei – doamna Anne Hidalgo. La lucrările reuniunii au participat primari din Europa, Asia, Africa şi S.U.A. În opinia primarului Creţu, forţa evenimentului a fost extraordinară, iar scrisoarea transmisă negociatorului – extrem de fermă. Întreaga lume conştientizează pericolul la care se poate ajunge, iar semnarea documentului poate constitui punctul de pornire şi adoptarea unui alt gen de gândire.

În cursul reuniunii de la Paris, primarul Bistriţei, Ovidiu Teodor Creţu, a fost invitat să acorde un interviu agenţiei americane de ştiri Bloomberg.

summit climate 2

1 COMMENT

  1. Contributia mun Bistrita la schimbarile climaterice si la reducerea emisiilor de CO2 1. Proiect de asa zisa modernizare a PIETEI CENTRALE prin care se vor taia 104 copaci se va scoate iarba, se vor desfinta rondourile de flori si se va dala, betona intreaga piata si se va pregati un loc numa bun pt. chirmase , bilciuri si alte manifestari cu iz electoral. 2 .In continuare se are in vedere distrugerea si a parcului MIHAI EMINESCU pt. a se face o parcare subterana desi exista 300 de semnaturi depuse de cetateni la APM, GARDA de MEDIU si Primarie, impotriva acestui proiect care incalca legea 24 a sp. verzi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version