Sala de şedinţe a Palatului Administrativ a găzduit semnarea unui contract de asistenţă care va asigura toate studiile de fezabilitate necesare pentru derularea şi finalizarea implementării integrale a Masterplanului de apă și canalizare. Contractul de asistență tehnică semnat are o valoare de 5 milioane de euro, asigurați din fonduri europene nerambursabile și se va derula pe o perioadă de 5 ani și 10 luni, până la finalul implementării integrale a Masterplanului de apă și canalizare.

„Astăzi putem marca o nouă realizare concretă pentru județul Bistrița-Năsăud și locuitorii săi: Semnarea contractului de Asistenţă tehnică pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Bistriţa-Năsăud în perioada 2014-2020!
Ce înseamnă asta? Că până anul viitor în vară vom avea finalizate Studiile de fezabilitate și proiectul tehnic la toate investițiile în rețele de apă și canalizare eligibile prin Programul Operațional de Infrastructură Mare (POIM) și că după această perioadă vom promova proiectele noastre spre finanțare la Comisia Europeană.
Contractul de asistență tehnică semnat astăzi are o valoare de 5 milioane de euro, asigurați din fonduri europene nerambursabile și se va derula pe o perioadă de 5 ani și 10 luni, până la finalul implementării integrale a Masterplanului de apă și canalizare.
Compania contractoare, desemnată în urma procedurii de achiziție prin licitație publică este Asocierea SC TPF CPproject SRL – Compania de Consultanță i Asistenta Tehnica (CCAT) – Getinsa-Payma SL;
Vreau să mai precizez încă două lucruri foarte importante:
1. Referitor la Faza 1 a Masterplanului de Apă și Canalizare, până la 31 decembrie 2015, vor fi finalizate 6 din 7 contracte de lucrări, în valoare totală de circa 60 de milioane de euro, iar contractul executat parțial (12% din CL 6 – Sângeorz-Băi, Maieru, Salva, Rebrișoara, Năsăud și Telciu), va fi fazat pe POIM 2014-2020, cu termen de finalizare a lucrărilor 31 decembrie 2016.
La finalul acestui an, în urma finalizării lucrărilor fazei 1 a Masterplanului de apă și canalizare, aproximativ 73% din populația județului va fi racordată la rețele de apă curentă și 58% la rețele de canalizare;
2. La finalul implementării Masterplanului de apă și canalizare faza 2 (cea pentru care am semnat astăzi contractul de asistență tehnică), în anul 2020, 98% din populația județului va avea acces la rețele de apă curentă și75% din populația județului va avea acces la rețele de canalizare;
Valoarea estimată a investiţiilor prioritare propuse pentru finanţare în perioada 2016-2020 este de 636.817.583 lei fara TVA (aproximativ 145 milioane de euro), iar la o primă estimare a noastră, în total vor fi realizați aproximativ 804 km rețele de distribuție și aducțiune apă și 269 km rețele de canalizare”, a precizat președintele CJ BN, Radu Moldovan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.