Evenimentul de aprindere a luminilor de Crăciun și deschiderea Târgului de Crăciun are loc la data de 6 decembrie, de la ora 17.00.

„Sunt foarte mulțumit de modul cum se prezintă auspiciile pentru Târgul de Crăciun din acest an. Am reușit de patru ani, aceasta este a patra ediție, să stabilizăm un Târg de Crăciun în Bistrița care ține de la Moș Nicolae până la Revelion nu este puțin, și este un târg și de anvergură. 3-4 căsuțe vor fi cu alimentație publică, dar va fi și o terasă de alimentație publică. Pentru cele 30 de căsuțe e concurență. Asta înseamnă că într-un viitor apropiat vom avea suficiente solicitări astfel încât să stabilim o taxă corectă pentru cei care vin să închirieze căsuțe. La ora actuală, închirirerea se face ca să acoperim costurile de transport și de mutare, nici măcar să acoperim costurile de execuție a căsuțelor. Am spus acum patru ani că acest târg trebuie să prindă viață, că trebuie să-i obișnuim pe oameni să vină să cumpere de la târg și speranța mea este una întemeiată. Putem să ajungem să avem și la Bistrița un târg precum cel din Nurnberg, e cel mai mare din Europa, sigur când vom avea vârsta târgului din Nurnberg. Deschiderea târgului va fi duminică 6 decembrie, la ora 17.00, când se vor aprinde și luminile. Zilnic de la ora 17.00, pe scena din fața bradului vom avea concerte de colinde în cadrul programului ”Rădăcinile eternității”, a precizat primarul Ovidiu Crețu, în cadrtul unei conferințe.

Pe pietonal au fost pregătite deja instalația și căsuțele care de sărbători vor fi pline cu produse deosebite, unele create handmade și chiar cu dulciuri și produse specifice anotimpului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.