Conform unei tradiții care are loc în fiecare an de 1 decembrie, militarii de la Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” s-au retras cu torțe pe străzile Bistriței, acest lucru fiind una dintre atracțiile care încheie manifestările dedicate Zilei Naționale a României.

”La fel ca în fiecare an de Ziua Națională, manifestările se încheie cu defilarea cu torțe a militarilor Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”. Am participat cu mare bucurie la acest eveniment și am cântat alături de militari și de sute de bistrițeni, cântecul nostru de căpătâi, ”Treceți batalioane române Carpații”!”, a menționat pe Facebook președintele CJ Radu Moldovan.

Pe acorduri de fanfară și cântând marșuri ostășești, militarii au defilat cu torțele pe strada Dornei. S-au oprit apoi în fața sediului primăriei Bistrița unde au intonat imnul național. Oameni de toate vârstele au venit să vadă ceremonia, dar cei care au fost de-a dreptul impresionaţi au fost copiii.
Detașamentul brigăzii 81 mecanizată „General Grigore Bălan” a continuat retragerea cu torțe pe str. Gh. Şincai, str. Gării, Bulevardul Republicii și str. 1 Decembrie, până la cazarmă.
Retragerea cu torţe este o acţiune simbolică menită a cinsti memoria militarilor căzuţi la datorie pe câmpurile de luptă din ţară sau străinătate. Această solemnitate se organizează pentru cinstirea marilor aniversări istorice, naţionale sau militare. De asemenea, aceste comemorări pot fi organizate la împlinirea unui număr de ani de la desfăşurarea unor evenimente urmate de martiraje, mari sacrificii individuale sau colective.

 

sursa foto: Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”

DSC_0194 DSC_0209 DSC_0210 DSC_0215 DSC_0221 DSC_0224 DSC_0246

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.