Purtarea măștii de protecție îți aburește ochelarii în mod frecvent și asta este destul de frustrant? Această problemă apare din cauza măștii și a diferențelor de temperatură dintre aerul expirat și temperatura acesteia. Când ai o astfel de problemă ești nevoit să-ți ștergi ochelarii, pentru a elimina condensul de pe ambele lentile. 

Iată care sunt principalele 5 metode prin care poți preveni opacizarea ochelarilor, atunci când porți mască de față:

1. Încearcă ochelarii cu lentile anti-ceață

Cu aceste lentile speciale ai scăpat de efectul de opacizare (sau de aburire) care este atât de enervant. Ochelarii cu lentile anti-ceață pot avea și un tratament special, care oferă protecție împotriva razelor ultraviolete (UV) dăunătoare pentru vedere. 

Acești ochelari sunt fără îndoială o alegere fiabilă, îți creează o vizibilitate clară în orice moment din zi, în orice sezon din an.  

Pentru a avea un aspect atrăgător, alegerea unui model de ochelari în funcție de forma feței bărbați se face ținând cont de anumite trăsături. De exemplu, ramele dreptunghiulare pot pune în evidență trăsăturile blânde ale feței, deci sunt recomandate pentru oamenii cu fața rotundă. 

Cei care au fața pătrată ar trebui să poate ochelari cu rame rotunde, subțiri, ușoare, care nu încarcă fața, care sunt în tendințele actuale ale modei din acest an. Pentru fața triunghiulară sunt ideali ochelarii care au lățimea ramei superioare mai mare, iar forma ramelor este în stilul ochilor de pisică. La oamenii cu fața în formă de inimă, sunt potriviți ochelarii care au lățimea ramei mai mare și partea inferioară mai accentuată. 

În prezent sunt folosiți tot mai mult ochelarii de calculator, care au filtru de protecție împotriva luminii albastre, ce este emisă de ecranul device-ului, dar și de becurile de tip LED.

2. Spray special anti-aburire pentru ochelari

Unii oameni folosesc spray anti-aburire sau gel cu acest efect, care ar putea proteja în mod eficient lentilele ochelarilor împotriva condensului, produs de umiditate. Pentru a avea un efect bun și de durată, este indicat să se aleagă un spray de cea mai bună calitate.  

3. Poartă masca de față sub ochelari 

Prin așezarea măștii sub rama ochelarilor, poți împiedica aerul să iasă din vârful măștii. Pentru a fixa marginea măștii cu rama ochelarilor, trebuie să porți ochelarii puțin mai jos ca de obicei, pe podul nasului. 

4. Ai grijă de întreținerea optimă a ochelarilor

Pentru a-ți menține ochelarii mereu curați, îi poți șterge cu șervețele umede, care sunt speciale pentru asta. Efectul lor durează o perioadă de timp, șervețele curăță perfect și lentilele murdare sau grase. 

De multe ori, unii oameni uită să-și curețe ochelarii înainte de a pleca în oraș. Asta poate duce la o curățare necorespunzătoare a ochelarilor, în grabă, iar uneori poate cauza pe suprafața lentilelor daune și zgârieturi. Pentru a curăța ochelarii trebuie în primul rând să ai mâinile curate, să folosești produse speciale care sunt pentru acest lucru. Pânza de ochelari trebuie să fie moale, să nu ducă la deteriorarea lentilelor, la producerea de zgârieturi. 

O idee bună este să folosești o cârpă din microfibră. Pentru a îndepărta praful, poți spăla ochelarii cu puțină apă călduță și apoi poți șterge lentilele cu o cârpă din microfibră.

Pentru îngrijirea ochelarilor există soluții de curățat speciale, care nu afectează tratamentul anti-reflex și care pot îndepărta chiar și petele grase de pe suprafața lentilelor. Soluțiile de curățat ochelarii degresează perfect și lasă lentilele fără nicio urmă de pată. 

5. Alege o mască de față, de mărime potrivită

Pentru a opri aerul inutil să ajungă la lentile, trebuie să porți o mască facială potrivită formei feței. Medicii recomandă o mască care este întărită cu fir metalic și care astfel se poate fixa mai bine în jurul nasului. Masca trebuie să se potrivească bine feței, ca dimensiune, să oprească o parte din aerul expirat să ajungă la lentilele ochelarilor. O soluție ar fi și îndoirea marginii superioare a măștii, ușor înainte, astfel aceasta nu va lăsa să treacă aerul expirat, umed și cald, spre ochelari. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here