În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au cercetat 43 de persoane pentru comiterea de infracţiuni economice.

Astfel că, în perioada  2 – 8 septembrie a.c., în urma activităţilor desfăşurate sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au constatat 45 de infracţiuni economice.

De comiterea acestor fapte sunt bănuite 43 de persoane, dintre care 9 au fost reţinute şi una arestată.

Poliţiştii au constatat 13 infracţiuni de evaziune fiscală, 6 fapte de înşelăciune, 11 infracţiuni prevăzute de Codul Vamal, 3 fapte de uz de fals, câte o faptă de complicitate la evaziune fiscală, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii, delapidare, o faptă prevăzută de Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, o faptă prevăzută de Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal și o faptă de cumpărare de influență.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 106 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 200.000 de lei şi au luat aplicat măsuri asigurătorii, în valoare totală de peste 1.600.000 de lei.

Poliţist de la Permise, trimis în judecată! A fost mituit cu miei şi alcoolSpre exemplu, la data de 9 septembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi cei ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat 4 percheziţii în Zlatna şi localitatea Tăuţi, la domiciliile şi proprietăţile unor persoane bănuite de delapidare şi înşelăciune.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 – 2016, angajatele unei agenţiei bancare, şi-ar fi însuşit sume de bani, depuse de clienţii băncii în conturile personale de depozit.

Totodată, acestea i-ar fi indus în eroare pe unii clienţi ai băncii, pentru care nu ar fi efectuat operaţiuni de depunere a banilor în cont sau nu ar fi deschis conturi de depozit pe numele acestora, însuşindu-şi banii şi eliberându-le documente care atestau, în mod fictiv, că sumele de bani au fost depuse în conturile lor şi au fost introduse în circuitul bancar.

Prejudiciu total cauzat este de peste 3.200.000 de lei, în dauna a 108 persoane vătămate.

De asemenea, 25 de persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri, dintre care 8 au fost reţinute, ulterior faţă de cele 8 persoane dispunându-se măsura controlului judiciar.

Cercetările continuă, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.