Autoritățile cheltuie suma de 300 de lei/zi pentru fiecare persoană aflată în carantină, a anunțat, vineri, prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, care a completat că din această sumă, 230 de lei sunt alocați pentru asigurarea spațiului de cazare și 70 de lei pentru asigurarea a trei mese.

Într-o conferință de presă organizată vineri, prefectul Stelian Dolha, a declarat că, în prezent, la nivelul județului Bistrița-Năsăud există 68 de persoane aflate în carantină și alte 89 plasate în izolare la domiciliu. Autoritățile județene au pus la dispoziție circa 400 de locuri pentru cazarea persoanelor care necesită carantinare, acestea fiind distribuite în circa 200 de camere din 11 locații. ”Avem 193 de camere puse la dispoziție pentru carantinare, cu un număr total de 386 de locuri. Astăzi mai sunt libere 147 de camere cu 294 de locuri. (…) Condițiile sunt de 2 – 3 stele”, a declarat Stelian Dolha, care a mai precizat că autoritățile cheltuie zilnic suma de 300 de lei pentru fiecare persoană aflată în carantină.

Prefectul a mai completat că sunt plasate în carantină persoanele care se întorc din zona considerată roșie, în vreme ce în cazul persoanelor care revin în țară din zona galbenă se aplică măsura izolării la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Totodată, potrivit prefectului, în județ au existat și situații în care persoanele care ar fi trebuit să fie izolate la domiciliu nu au respectat această măsură, motiv pentru care a sesizat Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud și Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, instituții cărora le-a solicitat să ia măsuri. Însă, cu toate acestea nu au fost aplicate amenzi. Totuși, prefectul crede că aplicarea unor astfel de sancțiuni ar fi o bună metodă de responsabilizare. ”Eu cred cu tărie că ne civilizăm doar dând amenzi acolo unde legea se încalcă. Eu am spus acest lucru și repet, cu tot riscul, amenzile să fie cele mai mari – 20.000 de lei e maxim, atât să se dea, închisoare de la 2 la 6 luni, această măsură să se aplice. Nu învățăm altfel”, a declarat Dolha.

1 COMENTARIU

  1. De ce se da totul in dublu din nou? Calcul simplu: 100 lei cazarea( 230 e la 5 stele),meniul zilei 12 -15 lei,mic dejun 10 lei,cina 10 lei….dar fiind vorba de ban public,nu ma mai mira nimic….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here