În tendințe de ceva vreme, covoarele kilim au devenit o piesă de accent la modă în decorarea interioară occidentală. De unde a apărut această tendință, vă puteți întreba? Ei bine, covoarele kilim fac parte dintr-o tradiție bogată, veche de secole, de țesut în Afganistan, Iran și Turcia.

Fabricarea acestor covoare kilim este o artă populară foarte apreciată; aceste covoare sunt lucrate manual, iar desenele lor sunt finalizate folosind vopsele vegetale organice. Un covor kilim adaugă interes vizual oricărui spațiu – modelele sale frumoase și unice pot schimba estetica unei camere. Poate servi chiar și ca punct focal, agățând un covor kilim ca tapițerie de perete.

Dacă vă întrebați cum să încorporați un covor kilim în decorul casei dvs., nu căutați mai departe. Am adunat modalități prin care poți folosi un covor kilim pentru a decora diferite zone din casa ta — continuă să citești pentru a te inspira!

Oferă camerei tale o pată de culoare

Covoarele Kilim sunt perfecte pentru a adăuga culoare bucătăriilor cu tonuri neutre. Dacă iubiți o bucătărie toată albă, atunci covorul va fi exact nota finală pentru un decor deosebit. De asemenea, face să stați în picioare și să pregătiți mâncarea să fie puțin mai confortabil, deoarece plusul acestor covoare oferă puțină căldură și amortizare pentru picioarele dvs. Nu uitați să folosiși un pad pentru covor pentru menține covorul în poziția dorită.

Alegeți un covor cu un fundal întunecat dacă vă îngrijorează petele de la particulele de alimente. Este relativ ușor să speli un covor kilim. Pentru murdăria uscată, puteți folosi o mătură sau un aspirator. Între timp, dacă trebuie să eliminați particulele umede, puteți curăța covorul peste pietriș sau iarbă. Nu vă spălați niciodată covorul peste gresie sau într-o mașină de spălat, deoarece va cauza pierderea culorilor naturale și lâna să se uzeze.

De asemenea, puteți folosi covoare kilim în camera de zi. Un covor bine ales îți poate transforma spațiul și îi poate schimba atmosfera complet.

Stratificați-vă covoarele kilim pentru textură

Nu vă limitați la a folosi un covor per cameră – puteți să stratificați covoarele și să creați combinații neașteptate. A avea doua sau trei covoare în culori complementare este perfect; puteți folosi mai multe pentru camere mai mari.

Un sfat pentru a crea combinații: folosește-le din aceeași familie de culori cu modele diferite și mărimi diferite. Rețineți că covoarele ar trebui să aibă aceeași „greutate vizuală” și să fie în același stil.

Utilizați covoare Kilim pentru proiecte și spații mici

Dacă aveți o bancă veche, perne sau un scaun care are nevoie de un upgrade, un covor kilim este cel mai bun pariu. Este ușor să utilizați acest tip de covor pentru un proiect rapid. Nu uitați să alegeți un covor care se potrivește cu paleta de culori și stilul dvs. de decor. Alternativ, puteți alege un covor vibrant, mai ales dacă camera înclină spre tonuri monocromatice.

Covoarele Kilim sunt, de asemenea, grozave pentru a lumina colțurile și zonele mici, cum ar fi băile și podelele dormitorului. Asigurați-vă că alegeți un covor mai mic decât suprafața podelei – doriți să fie o piesă de accent, nu mochetă!

Concluzie

Un covor kilim este o piesă universală care poate oferi oricărei camere o atmosferă aparte și o poate face mai interesantă. Dincolo de a vă face casa să arate frumos, cumpărarea acestui tip de covor înseamnă să împărtășiți istoria și moștenirea unei alte culturi. Dacă doriți să transpuneți această istorie și să le aduceți în casa dvs., nu veți regreta cumpărând un covor kilim din magazinul online Mango and Bloom. Covoarele poartă eticheta GoodWeave, o organizație non-profit dedicată punerii capăt muncii copiilor și a muncii forțate. Când achiziționati un covor care poarta eticheta GoodWeave, contribuiți la îmbunătățirea vieții copiilor și a comunităților de țesut din India prin misiuni de educație și salvare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.