Poză de RDNE Stock project pe Pexels.com

În aceste vremuri, unii părinți înclină spre a-i ține pe copii cât mai departe de tehnologie, în timp ce alții profită de aceasta și îi neglijează pe cei mici. Bineînțeles, soluția este oferită de găsirea unui echilibru. Copiii trebuie să învețe să folosească tehnologia și să profite de aceasta, dar treptat pentru a nu apărea probleme în urma excesului. Telefoanele, internetul, laptopul sau calculatorul vor fi o parte importantă din viețile acestora, fie că ne place sau nu să acceptăm. De aceea, o sarcină relativ nouă pentru părinți este aceea de a-și învăța copiii să utilizeze responsabil tehnologia.

Fii alături de copilul tău în descoperirea lumii virtuale

Trecerea de la ciclul primar la cel gimnazial aduce noi provocări pentru tine și copilul tău. Colegii se vor schimba treptat și vor găsi noi preocupări. Internetul și jocurile video vor deveni un spațiu de socializare și recreere tot mai des folosit de cei mici. Pentru că nu îți poți feri copilul la nesfârșit de mediul online, cea mai bună soluție este să îi oferi acces la aceasta, dar și îndrumarea necesară. Mai jos vei găsi o listă de gadgeturi care i-ar putea fi utile și cu ajutorul cărora îl poți învăța cum să fie responsabil.

1.   Telefon

Bineînțeles că primul dispozitiv din această listă este telefonul. Din ce în ce mai mulți copii își doresc telefoane cât mai performante de la vârste fragede. Aici poți interveni și poți contribui la formarea unui viitor adult responsabil. Alege un telefon cu un preț rezonabil și dacă nu știi ce model să alegi, poți arunca o privire asupra diverselor modele de telefoane de pe altex.ro și să alegi varianta potrivită pentru copilul tău. Dacă vrei să achiziționezi un model mai performant poți alege varianta de a-l achiziționa în rate. 

2.   Laptop

Copiii tind să fie mai atrași de telefoane decât de laptop sau calculator. Totuși, achiziționarea unui asemenea dispozitiv poate fi în avantajul copilului tău. De exemplu, atunci când are de realizat un proiect pentru școală îl poți încuraja să folosească internetul pentru a se documenta despre subiect. De asemenea, pe laptop pot fi instalate jocuri care, deși par nocive, pot avea multe beneficii pentru copilul tău. Printre acestea se numără relaxare. coordonare, gândire critică, dar și multe altele. Bineînțeles, secretul se găsește în moderație, iar dacă vrei să te asiguri că acesta este în siguranță în mediul online poți fi oricând un partener pentru jocurile multiplayer.  Nu doar că poți supraveghea activitatea copilului tău, dar te poți apropia de el prin participarea la activitățile care îi aduc plăcere.

3.   Smartwatch pentru copii

Dacă nu îți dorești ca cel mic să meargă cu telefonul la școală, atunci un smartwatch este o achiziție potrivită. Acesta va putea fi utilizat ca un telefon, iar copilul va putea primi sau realiza apeluri. De asemenea, acest gadget oferă și o funcție de localizare pentru a ști mereu locația copilului tău.

Așadar, pentru că viitorul va fi unul marcat de tehnologie, nu îi poți interzice copilului tău accesul la aceasta, ci trebuie să îl înveți cum să o folosească responsabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.