Peste 100 de elevi și coordonatorii lor au fost premiați sâmbătă la Sinagoga Bistrița în cadrul Zilei Internaționale a Autismului la prima ediție a concursului școlar pe tema neurodiversității – NEUROLIMPICS, organizat de Asociația Autism Europa Bistrița, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Primăria Bistrița, Centrul Județean pentru Cultură și Societatea de Concerte Bistrița.

 

Concursul a propus realizarea unor afișe/postere/eseuri cu tema neurodiversității care sunt expuse începând de sâmbătă, la Galeria Lina, de la Centrul Multicultural Sinagoga Bistrița. Cele 26 de echipe câștigătoare, jurizate de artistul plastic Georgiana Vrânceanu Cotuțiu, scriitoarea Ioana Bradea, psihologii Anca Toader și Dana Ofelia Oprea, cu sprijinul purtătorului de cuvânt al primăriei Bistrița Mihai Ruști au primit premii oferite de Uniqa Asigurări, Editura Charmides, Librăriile Aletheia, Dacia Plant și Asociația Autism Europa Bistrița.

Echipa ”Outsiders” de la CNLR, coordonată de prof. Dan Coman, câștigătoare a locului I la categoria LICEU – AFIȘ, a donat premiul Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț.

 

„Toate echipele înscrise în concurs au primit diplome pe care, dacă nu le-au ridicat în cadrul festivității de premiere, le pot ridica de la Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț Bistrița.

Momentul a fost conturat exemplar de un microrecital al elevilor de la Liceul de Muzică Tudor Jarda Bistrița.

Copiii au realizat lucrări extraordinare și dacă nu au fost toate premiate acest fapt s-a datorat strict lipsei de fonduri suficiente, însă munca juriului a fost una extrem de dificilă. Ne dorim ca de la an la an să creștem calitatea afișelor și eseurilor realizate de elevi, motivându-i în același timp să se constituie în agenți ai neurodiversității și susținători ai unei societăți în care discriminarea școlară e mai degrabă o excepție sancționată public decât o regulă”, se arată într-un comunicat al Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț Bistrița.

 

.

La evenimentele din acest an au participat și salvatorii de la ISU Bistrița-Năsăud care au stat la dispoziția copiilor participanți la eveniment cu jocuri, concursuri și efecte speciale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.