Hidrologii au emis avertizări cod portocaliu şi cod galben de risc de inundații, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare, pe râurile din 13 bazine hidrografice din țară, inclusiv pe porțiunea care traversează județul Bistrița-Năsăud a râului Someșul Mare.

Astfel, specialiștii au anunțat COD GALBEN, începând de luni, de la ora 14:00, până miercuri, la ora 16:00, pe anumite sectoare ale râului Someșul Mare.

De asemenea, tot pentru Someşul Mare – bazinul superior şi afluenţii bazinului mijlociu şi inferior din judeţul Bistriţa Năsăud, este emisă o avertizare COD PORTOCALIU, începând de marţi, 13 februarie, ora 06:00, până miercuri, la ora 09:00.

Specialiştii anunţă „scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, existând probabilitatea depăşirii cotelor de apărare”.

„Recomandăm populaţiei să respecte măsurile dispuse de autorităţile de la nivel naţional, judeţean sau local, cu responsabilităţi ȋn gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii”, a mai transmis I.N.H.G.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.