Nouă persoane, bănuite de comiterea unor infracțiuni la regimul armelor și al munițiilor, au fost reținute pentru 24 de ore, în urma unor percheziții desfășurate de polițiștii din Bistrița-Năsăud.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Bistrița-Năsăud au efectuat 15 percheziții domiciliare, în localitățile Perișor, Negrilești, Reteag, Dobric, Dobricel și Agrieș. 

Activitățile au fost desfășurate într-o cauză aflată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, care are ca obiect cercetarea infracțiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj, uz de armă fără drept,  favorizarea făptuitorului și distrugerea de probe. 

„Din cercetările efectuate a reieșit că, începând cu anul 2017 și până în prezent, persoanele vizate ar fi introdus ilegal, pe teritoriul României, 3 arme și ar fi desfășurat acțiuni de braconaj cu arme deținute legal și ilegal. 

Totodată, una dintre persoanele implicate este bănuită că ar fi oferit altor două persoane informații cu privire cu privire la desfășurarea unor activități procedurale, iar o alta că ar fi distrus o probă. 

La percheziții au fost indisponibilizate 13 arme, dintre care 3 aflate în circuitul ilegal și 123 de cartușe pentru arme letale, deținute ilegal. 

Au mai fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, o capcană pentru animale, o cameră video de vânătoare, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte pentru armă, 29 de trofee, telefoane mobile și înscrisuri cu valoare probatorie”, a transmis IPJ Bistrița-Năsăud. 
 
Zece persoane, cu vârste între 24 și 56 de ani, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, iar, după  audieri, față de nouă dintre acestea a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore. 

Persoanele reținute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

La activități au participat luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Ordine Publică și Serviciului Criminalistic, din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, Biroului de Investiții Criminale Bistrița și Secției 4 Poliție Rurală Beclean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.