Un fost asistent medical veterinar din Dâmboviţa este cercetat penal după ce a dat medicamente şi a operat porci din focarul de gripă porcină africană, confirmat în comuna Lucieni, acesta este acuzat de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

 

porci

Potrivit reprezentanţiilor Poliţiei Dâmboviţa, din cercetări a reieşit faptul că pe 1 septembrie, animalele prezentau semne de boală, motiv pentru care proprietarul a apelat la un fost asistent medical veterinar care le-a administrat medicamentaţie animalelor şi ar fi operat două dintre acestea.

“În perioada 5-15 septembrie, animalele au murit. Totodată, din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că fostul asistent medical veterinar nu mai avea dreptul de a profesa, nefiind angajatul niciunui cabinet medical veterinar”, a subliniat Poliţia Dâmboviţa.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care s-a extins pesta porcină, iar pe numele fostului asistent medical veterinar a fost întocmit un dosar penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

„S-a confirmat într-o curte, într-o gospodărie în localitatea Lucieni. S-a confirmat pestă porcină africană, cu buletin de analiză pozitiv, după ce au fost luate probe”, a spus directorul DSVSA Dâmboviţa, potrivit Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.