Pentru a cumpăra apartamentul ideal trebuie să fii informat, să ai răbdare să cauți și să vezi mai multe locuințe de acest fel și desigur să ai banii necesari pentru cumpărarea lui.

  1. Află ce se oferă în domeniul imobiliar. Înainte de a cumpăra un apartament fă un studiu de piață, informează-te foarte bine și vezi cam ce se oferă în domeniul imobiliar. Trebuie să știi exact ce cauți, ce tip de apartament vrei (ex. cu una sau mai multe camere, cu balcon sau terasă) și ce sumă de bani îți permiți să cheltui pentru achiziționarea lui.
  2. Te-ai gândit bine dacă ai bugetul necesar? Pentru a dormi liniștit noaptea este bine să nu faci niciun împrumut foarte mare de bani la bancă, dacă nu ești sigur că îl poți plăti. Banca verifică posibilitatea ta de a plăti, îți oferă un credit pe termen lung, astfel vei putea avea banii necesari pentru a-ți cumpăra locuința visată. Este important să-ți stabilești bugetul și să calculezi dacă poți plăti un credit mare, pe o perioadă îndelungată de timp, sau poate ți-e frică că nu ai să faci față. De obicei oamenilor le este frică că nu vor reuși să se descurce cu banii și că ar putea pierde locuința sau proprietatea achiziționată.
  3. Alege zona potrivită pentru apartamentul tău. Dacă îți dorești un apartament sau o casă într-o zonă rezidențială trebuie să te aștepți la un preț mare, dar și la beneficii reale în ceea ce privește confortul. La unele apartamente situate în zone importante ale orașului vânzările încep din timp, chiar de dinainte ca blocul să fie gata. În zonele centrale ale orașului prețul apartamentelor este foarte mare comparativ cu cel al locuințelor din alte zone periferice. Pentru a face alegerea cea mai bună trebuie să decizi în ce zonă vrei să fie apartamentul tău, mai apropiat de locul de muncă, de supermarket, de mall, de grădiniță sau școală (lucru util atunci când ai copii) sau într-o zonă mai liniștită, într-un cartier de la marginea orașului.

Hidroizolatii-Conduraru.ro - 10 reguli simple prin care să cumperi apartamentul ideal (2)

  1. Verifică apartamentul sau spațiul locativ pe care l-ai ales. Pentru a nu avea surprize mai târziu este indicat să afli dacă locuința pe care vrei să o cumperi a fost construită legal și dacă nu este ipotecată. Este important să știi dacă există un singur proprietar sau mai mulți, dacă acesta a avut și încă mai are datorii, și dacă are dreptul de a o vinde.
  2. Un apartament nou sau unul vechi? Apartamentul ideal poate fi într-o clădire nouă sau din contra poate fi într-un bloc construit cu mulți ani în urmă, trebuie să știi exact ce să alegi. Dacă îți convine prețul unui apartament vechi trebuie să te aștepți și la alte cheltuieli cu reparațiile pentru că ar putea fi nevoie să faci o serie de schimbări cât de curând, și care pot costa mult. De exemplu în cazul în care ai și o terasă ce trebuie reabilitată, ai putea apela la serviciile unei firme care se ocupă cu lucrări de reparații și hidroizolații terase de bloc.

Hidroizolatii-Conduraru.ro - 10 reguli simple prin care să cumperi apartamentul ideal (3)

  1. Apartamentul ideal ar putea fi un apartament nou. Pentru aceasta ai putea face un credit ipotecar care să fie avantajos și astfel să cumperi ceea ce îți dorești, iar în plus ai putea avea și condiții confortabile de a plăti ratele. La un apartament cumpărat într-un bloc nou ai putea avea un loc de parcare și condiții moderne de locuit.
  2. Acte pe care trebuie să le ai la notar. Dacă ești cumpărător, trebuie să ai cartea de identitate și să achiți o serie de taxe la notar.
  3. Prețul apartamentului sau al locuinței este important. Prețul locuinței poate fi cu valoarea TVA sau nu, cu alte spații incluse sau nu, de aceea trebuie de la început să afli toate acestea. Întreabă dacă are loc de parcare și dacă prețul cuprinde și suma pentru acesta și de asemenea dacă mai sunt și alte spații.
  4. Apelează la ajutorul unei agenții imobiliare. Dacă ești o persoană ocupată îți recomand să apelezi la serviciile unei agenții imobiliare care te va ajuta foarte mult în căutarea unui apartament și cumpărarea lui.
  5. Fii atent la toate regulile de mai sus și nu te lăsa păcălit! Astfel poți alege apartamentul dorit de care să fii mulțumit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here