Zeci de persoane trimise în judecată de procurori! Printre inculpaţi se numără şi fostul candidat liberal la Primăria Budacu de Jos

652

Procurorii bistriţeni au trimis în judecată, în luna decembrie 2016, 71 de persoane, inculpate în 54 de dosare penale.

Printre cei care vor sta în banca acuzaţilor în sala de judecată, se află şi fostul candidat de primar al PNL la Primăria Budacu de Jos – Nelu Vasile Strugari, acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani.

 

 

Luna trecută, procurorii din Bistriţa-Năsăud au finalizat 408 dosare, din care 54, în care sunt inculpate 71 de persoane, au ajuns pe masa judecătorilor.

În alte 354 de dosare, faţă de 370 de făptuitori/suspecţi/inculpaţi s-a dispus soluţii de netrimitere în judecată, respectiv clasare sau renunţare la urmărirea penală.

De asemenea, două persoane au fost arestate preventiv, iar alte cinci au fost plasate sub control judiciar.

 

Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni  contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, cele mai importante cauze soluţionate, au fost cele prin care au fost trimişi în judecată inculpaţi ce au comis infracţiuni de violenţă sau vizând regimul fiscal.

 

Astfel, chiar înainte de ajunul Crăciunului a fost trimis în judecată fostul candidat al PNL Bistriţa-Năsăud la funcţia de primar al comunei Budacu de Jos, Nelu Vasile Strugari, acuzat de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. În acelaşi dosar este trimis în judecată Dan Carabeţ, acuzat de complicitate la evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit procurorilor, Nelu Vasile Strugari, în perioada martie – iunie 2012, ar fi înregistrat în contabilitatea firmei pe care o administra facturi fictive care ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 55.500 de lei.

Acesta a solicitat unei alte persoane să întocmească facturi fictive, iar suma aferentă facturilor feiscale, de 116.683,14 lei, în care se include şi suma de 55.563,49 lei, şi-a însuşit-o, ascunzând astfel provenineţa ilicită. În aceeaşi periodă, inculpatul Carabeţ Dan a semnat facturi şi chitanţe nereale, privitor la operaţiunile fictive menţionate, contribuind la cauzarea prejudiciului de 55.563,49 lei, în dauna bugetului de stat„, arată anchetatorii.

 

Tot în luna decembrie a anului trecut, procurorii l-au trimis în judecată şi pe Cristian Craveţ pentru evaziune fiscală, folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii şi spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, în perioada noiembrie 2014 – octombrie 2015, Cristian Craveţ, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a dispus înregistrarea în evidenţele contabile, a unor facturi fictive, prejudiciind bugetul de stat cu peste 143.000 lei.

Suma aferentă facturilor fiscale, de 300.409. 42 lei, în care se include şi suma de 143.051,23 lei, şi-a însuşit-o, ascunzând astfel provenienţa ilicită„, precizează procurorii.

 

1 COMENTARIU

  1. Domnilor de la PSD , vreti sa se termine odata cu porcaria asta ordinara ce se intampla astazi cu „fabrica de dosare politice ” ? Daca da, atunci inititati urgent o lege, prin care sa amnistiati toate faptele care sunt pedepsite cu inchisoare de pana la 10 ani ( mai putin faptele de terorism, trafic de arme, droguri, carne vie ori acte de tradare … in raport de tzara de care apartine , care-l hraneste si care-i pune-n ” farfurie ” cuiva anume ) .
    Puneti „punct ” , indiferent ca vor fi incluse persoane din ” stanga ori din dreapta ” si luati-o de la capat, pentru ca ” ingeri ” nu veti gasi nicaieri in lumea asta, mai ales dintr-o tzara, care a fost fortzata sa aiba un alt model de oranduire sociala , in plin proces de transformare si modernizare … – vorba lui Base… .
    Aveti puterea in mana si daca veti favoriza numai persoane „din stanga ” veti fi acuzati de intreaga ” lumea ” , dar ” iertandu-i ” si mustrandu-i si pe cei ” de/din dreapta” , deopotriva… nu va comenta nimeni negativ . Cine va opreste sa faceti asta si sa terminati odata cu toat aceasta MARE MAGARIE sociala !

LĂSAȚI UN MESAJ