Un tânăr și-a înjunghiat mama cu un cuțit de bucătărie. Autoritățile l-au găsit râzând

1589

Un bărbat de 43 de ani, din Iași, și-a înjunghiat, ieri dimineaţă, mama în dreptul inimii cu un cuţit de bucătărie. Femeia a reușit să iasă din casă și a bătut la ușile a trei vecini până i-a răspuns cineva. Vecinii au susţinut că bărbatul, care suferă de schizofrenie, auzea voci deoarece nu-și lua medicamentele.

Totul s-a petrecut în cinci minute, cât i-a luat tatălui să meargă la aprozar după trei ţigări, două pâini și o jumătate de litru de ulei. Când s-a întors, Aurel, cum îl cheamă pe agresor, stătea jos în bucătărie și se prăpădea de râs, iar cuţitul, plin de sânge, era pe masă.

Nu și-a mai luat medicamentele

Tatăl a declarat că Aurel era băiat bun când își lua medicamentele, dar devenea violent când nu și le administra. Deși tratamentul este gratuit și se găsește în farmacii, el nu a mai înghiţit pastilele de peste două luni, motivând că se simte bine. Părinţilor le era frică să-l oblige să le ia, iar când Aurel devenea nervos mama lui se închidea în sufragerie.

„Un echipaj medical de urgenţă a acordat asistenţă unei paciente de 67 de ani, care avea o plagă penetrantă înjunghiată în zona hemitoracelui stâng anterior și o plagă la nivelul mâinii stângi (semn că a încercat să se apere – n.red.). După acordarea asistenţei medicale de urgenţă, femeia a fost transportată sub monitorizare la UPU de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, pentru investigaţii de specialitate”, a declarat Nicolai Pralea, purtător de cuvânt al SAJ Iași.

Medicii de la Spitalul Socola au spus că bărbatul de 43 de ani suferă de schizofrenie și trebuia să  se trateze acasă.

Victima de 67 de ani este internată la Spitalul Sfântul Spiridon, având un prognostic de viaţă bun. Aurel a fost reţinut de poliţiști, care au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor potrivit EVZ.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ