Trei societăți comerciale și două persoane fizice autorizate sunt cercetate de polițiști, după ce au comis infracțiuni infracțiuni la regimul mediului și la regimul substanțelor periculoase.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase desfășoară acțiuni pentru verificarea modului de respectare a dispozițiilor legale privind produsele de protecție a plantelor și protecția mediului, în cadrul acțiunii naționale FITOS 2024.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, ieri, 22 aprilie, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bistrița-Năsăud au desfășurat acțiuni de verificare a modului de efectuare a operațiunilor cu produse destinate protecției plantelor și a condițiilor în care se desfășoară aceste operațiuni de către agenții economici.

„În baza planului național de acțiune FITOS 2024, polițiștii împreună cu reprezentanți ai Oficiului Fitosanitar Bistrița-Năsăud au efectuat 10 controale la operatori economici din Bistrița și comunele arondate Secției 3 Poliție Rurală Lechința.

În urma activităților derulate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale cu avertisment și au fost constatate 8 infracțiuni la regimul mediului și la regimul substanțelor periculoase.

Astfel, la sediul unui agent economic din Bistrița, polițiștii au descoperit și indisponibilizat 7,5 litri deșeuri din substanțe periculoase, respectiv erbicid cu termen de valabilitate expirat din luna decembrie 2023. La o altă societate comercială din Bistrița, polițiștii au descoperit cantitatea de 275 kilograme de îngrășământ chimic – azot, expus spre vânzare fără ca societatea în cauză să fie înregistrată pentru operațiuni cu precursori de explozivi și fără a fi respectate condițiile de depozitare a îngrășămintelor chimice.

Totodată, la sediul unui agent economic din localitatea Budești, a fost descoperită cantitatea de 6.000 de kilograme de îngrășământ chimic care nu era depozitat conform normelor legale privind protecția mediului. De asemenea, de la alte două persoane fizice autorizate din Budești și Miceștii de Câmpie, polițiștii au indisponibilizat cantitățile de 12.000, respectiv 3.200 de kilograme de îngrășăminte chimice care nu au fost depozitate conform normelor legale privind protecția mediului”, a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.

Polițiștii avertizează că, astfel de activități vor continua în perioada următoare, pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură a pune în pericol protecția plantelor și mediul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.