Sute de amenzi şi zeci de permise reţinute, în minivacanţa de 1 Decembrie! Ce infracţiuni au mai descoperit poliţiştii

192

Pentru siguranța cetățenilor, peste 500 de poliţişti bistrițeni au acţionat, în perioada 30 noiembrie-03 decembrie a.c., în locurile unde au avut loc manifestări publice, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale, pentru evitarea evenimentelor nedorite, fluidizarea traficului şi pentru diminuarea riscului rutier. 

Poliţiştii au intervenit la 150 de evenimente, dintre care 136 sesizate prin Apelul Unic de Urgență 112 și au prins în flagrant delict 10 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni.

 

 

 

Potrivit IPJ BN, în urma activităților desfășurate, în această perioadă au fost descoperite 42 de infracţiuni, dintre care 16 contra persoanei, 9 contra patrimoniului, 5 la regimul siguranței rutiere, 3 de natură economică și 9 de altă natură.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 592 de sancţiuni, cele mai multe fiind la regimul rutier și pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, precum și privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în valoare totală de peste 267.000 de lei.

Pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 402 sancţiuni contravenţionale, 117 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 2 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune și 283 pentru alte nereguli.

Totodată, poliţiştii au retras 9 certificate de înmatriculare şi au reţinut 36 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Dintre acestea 4 au fost reținute pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 14 pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri„, precizează IPJ BN într-un comunicat.

 

Astfel, pe 1 decembrie, pe raza localităţii Budeşti, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa au identificat un autoturism cu numere de circulaţie provizorie,  abandonat şi care prezenta avarii.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că la data de 29 noiembrie a.c., autoturismul în cauză ar fi fost condus de către un tânăr de 23 de ani, din Budeşti.

De asemenea, s-a constatat faptul că tânărul în cauză nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul avea numerele de circulaţie expirate.

Poliţiştii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

 

În aceeaşi zi, în localitatea Maieru, poliţiştii l-au depistat în trafic pe un localnic în vârstă de 58 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, la data de 3 decembrie a.c., în municipiul Bistriţa, poliţiştii au depistat în trafic doi bărbaţi, de 34 de ani, respectiv 43 de ani, ambii din Bistriţa, în timp ce conduceau autoturisme.

Cei trei au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar rezultatele au fost pozitive și li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a  alcoolemiilor.

Poliţiştii au întocmit dosare penale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ