Aproape 600 de cauze penale au avut de soluţionat, luna trecută, procurorii din Bistriţa-Năsăud, din care doar aproximativ 10% s-au finalizat cu rechizitorii şi au fost trimise pe rolul instanţelor de judecată.

Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice.

 

 

În unităţile de parchet de pe lângă instanţele judecătoreşti din judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost soluţionate, în luna iulie 2015, 578 de cauze penale, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bisttriţa-Năsăud.

Din numărul total al cauzelor soluţionate, doar 57 au fost finalizate prin rechizitorii sau acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, astfel că în perioada următoare judecătorii din Bistriţa-Năsăud vor trebui să stabilească dacă 68 de persoane inculpate în respectivele dosare au comis sau nu infracţiunile de care sunt acuzate de procurori.

 

„Cele mai importante cauze soluţionate, au fost cele prin care au fost trimişi în judecată inculpaţii:

MAXIAN TEODOR-pentru comiterea unei infracţiuni de tentativă la omor, constând în faptul că la data de 11.08.2013, a aplicat lovituri cu o coasă, de mai multe ori, inclusiv în zona capului, persoanei vătămate R.V., cauzându-i leziuni corporale vindecabile în termen de 22-24 zile de îngrijiri medicale, viaţa victimei nefiind suprimată datorită acţiunilor de apărare ale acesteia.

-DUMITRAS LEONARD–pentru comiterea unei infracţiuni de înşelăciune, constând în faptul că în cursul anului 2012, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale, a achiziţionat marfă de la alte societăţi comerciale, fără a avea disponibilităţi financiare, astfel că nu a mai achitat debitul, producând o pagubă totală de peste 65.000 lei.    

DUCA VASILE, pentru comiterea unor infracţiuni de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea de produse supuse marcării (alcool), şi spălare de bani, constând în faptul că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 2011-ianuarie 2014, a deţinut şi comercializat diferite cantităţi de alcool etilic, cu diferite concentraţii, care nu erau marcate corespunzător şi fără a deţine autorizaţie de antrepozit fiscal, iar în perioada aprilie-decembrie 2013, a folosit sumele de bani obţinute din vânzarea nelegală de alcool, pentru creditarea societăţii, după care a retras sumele, continuând cu aceleaşi operaţiuni în mai multe rânduri, cauzând astfel părţii vătămate – Statul Roman-ANAF, o pagubă de 15.042  lei.

BINDIU SIMONA LUCICA şi PLUG NELU VALER, pentru comiterea unor infracţiuni de contrabandă asimilată cu ţigări şi contrabandă cu ţigări, constând în faptul că, în cursul anului 2013-2014, au deţinut şi comercializat ţigări de contrabandă, la domiciliul acestora, fiind surprinşi comiţând asemenea fapte la data de 13.11.2014, cauzând astfel părtii vătămate – Statul Român-ANAF, o pagubă de 30.418 lei.

TINI ILEANA şi TINI TIBERIU LAURENTIU, pentru comiterea unei infracţiuni de evaziune fiscală, constând în faptul că în calitate de administratori împuterniciţi la o societate comercială, în cursul anilor 2008-2009, nu au înregistrat în evidenţele contabile, veniturile obţinute, cauzând statului român – ANAF-o pagubă de 216.754,91 lei (TVA şi impozit pe profit)”, precizează sursa citată.

S-au dispus soluţii de netrimitere în judecată, respectiv de clasare sau renunţare la urmărire penală, în 523 cauze, faţă de 540 făptuitori/suspecţi/inculpaţi.

De asemenea, în luna iulie, procurorii au dispus în 5 cauze, faţă de 5 inculpaţi, aplicarea controlului judiciar, dar au solicitat  instanţelor de judecată  luarea măsurii arestării preventive8 cauze/11 inculpaţi – cereri admise; autorizarea efectuării unor percheziţii domiciliare – 1 cauzăcerere admisă; autorizarea de interceptări/înregistrări convorbiri telefonice – 9 cereri admise.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.