Piaţa locală de centrale termice va trece prin schimbări majore, odată cu introducerea noilor directive europene ErP (Energy-related Products Directive), însă, potrivit Ariston Thermo România, liderul pieţei locale de profil, acestea nu vor afecta utilizatorii de centrale termice, ci, dimpotrivă, vor avea un impact benefic.

„Începând cu 26 septembrie, pe piaţa europeană şi, implicit, pe cea locală, intră în vigoare directivele cunoscute sub numele de ErP (Energy-related Products Directive) referitoare la proiectarea ecologică a produselor, dar şi normele privind etichetarea energetică, pentru a obţine economii în unul dintre cele consumatoare de energie domenii din Uniune. Am observat însă că, în acest moment, pe plan local, utilizatorii şi clienţii de centrale termice nu sunt foarte bine informaţi cu privire la ce prevăd acestea şi, mai ales, ce beneficii aduc”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România, potrivit dailybusiness.ro.

Acesta a subliniat că, potrivit unui studiu efectuat de IEA – International Energy Agency, sistemele de încălzire şi cele pentru prepararea apei calde menajere reprezintă aproximativ 30% din consumul total de energie la nivel european, iar 85% din aceasta revine sectorului rezidenţial.

Începând cu 26 septembrie, pe piaţa locală vor putea fi importate doar centrale termice în condensare, cele convenţionale fiind astfel, treptat, eliminate de la raft. Acest lucru însă nu va afecta în niciun fel utilizatorii care au deja montată o centrală termică şi nici distribuitorii care au deja în stoc centrale convenţionale.

De asemenea, dincolo de restricţiile privind tipurile de centrale ce vor putea fi importate, această toamnă impune şi etichetarea produselor de pe piaţa de încălzire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.