Mesajul prinde viaţă atunci când are o formă perceptibilă, iar imaginea poate fi cea mai convingătoare, sugestivă, pătrunzătoare, solidă şi longevivă formă. Pentru orice companie sau persoană, imprimanta reprezintă o sursă ce converteşte imaginea virtuală într-una reală, fie că e vorba de cărţi, documente, broşuri sau fotografii. Atunci când doriţi să procuraţi o imprimantă, trebuie să ştiţi de ce aveţi nevoie, deoarece piaţa oferă mai multe tipuri de imprimante, cu diferite funcţii.

În dependenţă de necesităţile dumneavoastră, care reprezintă poate cel mai important factor în determinarea imprimantei, puteţi face alegerea perfectă. Dacă aveţi nevoie să folosiţi imprimantă în condiţii de casă doar ocazional, pentru scrisori, documente sau texte, o imprimantă simpla de tip laser sau inkjet, adică cu cerneală, va fi suficientă. Dacă imprimați peste 100 de pagini zilnic, probabil aveţi nevoie de o imprimantă alb negru de tip laser care ar avea o viteză mai mare. Pentru cei care doresc să imprime fotografii, o imprimantă concepută anume pentru acest tip de activitate ar fi necesară. Multifuncţionalele, care pe lângă imprimantă mai includ şi scanner, copiator şi fax, sunt bune pentru un home-business sau pentru companii.

Iată lucrurile la care trebuie să atrageţi atenţia când alegeţi un printer laser, cu cerneală, sau matricial:

  • Rezoluţia – numărul punctelor pe un inch la pătrat; peste 1440 este suficient, pentru poze calitative se poate şi mai mult.
  • Costul accesoriilor – timp de un an costul pentru hârtie şi tonere poate depăşi costul imprimantei, de aceea faceţi aceste calcule din start. Optaţi pentru o imprimantă econoamă în operaţiuni, chiar dacă este mai scumpă.
  • Viteza – numărul păgânilor pe minut.
  • Formatul imaginii – dacă aveţi nevoie de format mare, optaţi pentru imprimante speciale.
  • Calitatea pozei – optaţi pentru o imprimantă color care are funcţii speciale pentru poză şi permite o rezoluţie mare. De obicei aceasta este de tip inkjet.
  • Compatibilitate – fiţi atent dacă imprimanta este compatibilă cu sistemul de operare al calculatorului Dvs. De exemplu modelele de la Lexmark nu sunt compatibile cu Linux.
  • Procesarea imaginii – dacă imprimanta are putere şi memorie integrată la fel precum un calculator, aceasta va lucra mult mai rapid.
  • Garanţie – optaţi pentru o imprimantă cu garanţie.

Această listă vă poate ajuta mult în alegerea imprimantei deoarece sistematizarea uşurează mult în analiza avantajelor şi dezavantajelor posibile. Merită de menţionat că pe piaţă nu există imprimante bune sau rele, ci doar potrivite pentru anumite funcţii specifice ce diferă între ele. Cunoscând ce anume vă doriţi, veţi şti dacă imprimanta laser, ink-jet sau matriciala de orice tip este potrivită sau nu. Pe piaţa din România sunt disponibile toate brandurile cunoscute şi toate tipurile de imprimante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.