Șemineul de la PEFOC – alternativă pentru a scădea factura de gaz

159

Temperaturile extrem de scăzute ce vor fi în curând prezente, ne vor obliga să consumăm  mai mult agent termic pentru încălzirea locuinţei. Însă, asta nu înseamnă că trebuie să facem risipă şi să nu ne mai pese de banii pe care îi dăm lunar pe facturi. Pentru a obține costuri cât mai mici, trebuie să alegem soluții eficiente și să ținem cont de recomandările specialiștilor în domeniu. În cele ce urmează vreau să îți povestesc despre o sursă de căldură care poate funcționa independent, despre care nu te-ai fi gândit că poate avea un randament atât de mare, încât să încălzească toată casa, și anume șemineul.

Evoluția în timp a șemineului

Șemineul a apărut și s-a perfecționat natural odată cu descoperirea focului. Iar de-a lungul istoriei, șemineul a evoluat de la „vatra casei” – element central al unei gospodării –până la cel mai important și impunător obiect de decor dintr-o locuință. Funcţionalitatea îmbinată cu design-ul atractiv conving tot mai mulţi oameni să aleagă un şemineu ca soluţie termică complementară sau chiar unică pentru casa lor. Cum este posibil acest lucru? Căldura se poate transfera din șemineu fie prin tubulatură izolată, fie prin calorifere, după preferința clientului, în funcție de tipul de focar ales. Tehnologiile moderne au făcut posibilă montarea unui şemineu în aproape orice fel de locuinţă. În funcție de alegerea clientului, șemineul poate avea focar semineu de fontă sau focar din oțel căptușit cu șamotă. În funcție de nevoile beneficiarului, se poate opta pentru șeminee centrală sau seminee cu distribuție a căldurii prin aer cald.

Materialele folosite pentru a îmbrăca un șemineu sunt de asemenea foarte importante. De exemplu, un focar de șemineu din fontă îmbrăcat în cărămidă sau șamotă este o combinație ideală, deoarece se încălzește repede și reține căldura mai mult timp. Dacă prețuiești mai mult aspectul estetic la un șemineu, cea mai bună alegere pentru tine este piatră decorativă. Gând te gândești la cumpărarea unui șemineu, mai ia în calcul că șemineul nu se achiziționează doar pentru cățiva ani ci pentru cătieva generații, iar argumentele pentru cumpărarea unui șemineu sunt incontestabile. Și din considerentul echilibrului eco-sistemului sau a mediului înconjurător, dar mai ales din considerente economice. Un şemineu ţine cel puţin cât o casă. De exemplu, în palate mai vechi avem şi şeminee de peste cinci sute de ani.

Dacă vrei să te bucuri la maxim de toate avantajele șemineelor și, într-adevăr vrei ca factura ta de la gaz să scadă, recomandarea este să apelezi la persoane autorizate pentru efectuarea lucrărilor necesare, și tot la specialiști este important să apezi și pentru achiziționarea unui șemineu. De exemplu, la Alego, parte a grupului PEFOC.ro găsești oameni specializați în domeniul încălzirii, capabili pentru a oferi sfaturi prețioase în alegerea unui șemineu dorit, la preturi conform calității. Calitatea produselor este verificată, deoarece la Alego se lucrează cu furnizori de renume în Europa și de încredere, de aceea se garantează pentru calitatea înaltă și durabilitatea produselor.

Fie că vrei să alegi un termosemineu ca să poți încălzi toată casa, dar și apa menajeră, fie că vrei un șemineu clasic pe lemne, un șemineu electric sau un bioșemineu, gama de produse este una variată, pentru ca tu să cumperi exact ce îți dorești! Cu Alego ai garanția că faci alegeri înțelepte!!

 

 

1 COMENTARIU

  1. Eu unul am montat semineul doar pentru a ma relaxa cand vin obosit de la munca acasa dar pe langa asta si incalzeste toata sufrageria plus ce avem hol deschis. Am achizitionat materialele de la pefoc.ro si meseriasul lau recomandat cei de la firma si a fost chiar ok.

LĂSAȚI UN MESAJ