Sefa Autoritatii Nationale pentru Cetatenie Malina Ciobanu a organizat petrecerea de final de an intr-un restaurant detinut de un cetatean caruia in urma cu o luna ii acordase cetatenia

585

Una dintre cele mai scadaloase numiri facute de Raluca Pruna pe vremea cand conducea Ministerul Justitiei calca pe bec la vedere. Sotia procurorului Nelu Ciobanu (director adjunct la INM, responsabil cu formarea continua) Malina Iulia Ciobanu (foto 1 stanga) sefa a Autoritatii Nationale pentru Cetatenie (ANC), numita in aceasta functie desi initial fusese demisa din ANC pentru grave disfunctionalitati constatate in Departamentul pe care il conducea, a organizat la finalul anului 2016 o petrecere cu fast pentru angajatii Autoritatii. Nu ar fi fost nimic rau in decizia sefei ANC de a organiza o astfel de petrecere, atat timp cat evenimentul ar fi fost organizat dupa terminarea programului de lucru, si nu in timpul lui, dar si daca petrecerea s-ar fi tinut intr-un alt loc decat cel detinut de un strain care a dobandit cetatenia romana, la urgenta, intr-o luna. Pentru cei care au incercat sa parcurga procedura de dobandire a cetateniei stiu exact ce inseamna acest lucru!

Lumeajustitiei.ro a intrat in posesia unor fotografii si informatii care vin sa arate ca la finalul anului 2016 Autoritatea Nationala pentru Cetatenie a organizat o petrecere la „Hanul lui Manuc” din Centrul Vechi, restaurantul fiind detinut de cetateanul de etnie turca Demiray Murat, acelasi care in urma cu doar o luna obtinuse cetatenia romana de la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie. Surse demne de incredere ne-au declarat ca prezenta la eveniment a angajatilor ANC ar fi fost obligatorie, de acest lucru ocupandu-se chiar Gina Daniela Damaschin, directoare a Directiei secretariatul tehnic al Comisiei pentru cetatenie din ANC care, le-ar fi transmis functionarilor publici si personalului contractual ca prezenta la petrecere este sarcina de serviciu.

Trebuie precizat ca, la randul ei, Gina Daniela Damaschin a fost revocata din functie in 2015 dupa ce se constatasera nereguli in subordinea ei, insa a fost repusa in functie de Malina Ciobanu dupa venirea la sefia ANC. De mentionat ar fi si ca aducerea la ANC a Ginei Daniela Damaschin s-ar fi facut fara concurs, asa cum prevede procedura, ci prin numire, desi angajatii Autoritatii au protestat public fata de aceasta practica. Iar dupa cum veti vedea, nu este singura persoana venita in ANC pe aceeasi reteta.

O alta persoana adusa la ANC de Malina Ciobanu, dupa ce aceasta a fost unsa sefa Autoritatii de Raluca Pruna, a fost procuroarea de la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, Andreea Cristina Mina, „evidentiata pentru merite deosebite”, in 2011, chiar de Laura Kovesi. In cadrul Autoritatii, procuroarea Mina ocupa functia de director al Directiei juridice, beneficiind de un spor de conducere, dar si de diurna de peste 5.000 lei.

Toate cele trei directoare din ANC enuntate mai sus au luat parte la petrecerea de sfarsit de an organizata la Hanul lui Manuc, Malina Ciobanu si Daniela Damaschin fiind, potrivit informatiilor pe care le avem, singurele persoane de specialitate juridica asimilate judecatorilor si procurorilor care au participat la eveniment. Acelasi surse ne-au declarat ca la petrecerea ANC a participat chiar si patronul restaurantului, Demiray Murat, care ar fi petrecut momente bune la masa celor trei sefe din ANC.

Dovada participarii acestora la petrecere reiese din fotografia de mai jos:

malina-ciobanu-sefa-cetatenie

(de la stanga la dreapta)Ciobanu Iulia Malina, personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor, presedintele ANC, Mina Andreea Cristina, procuror detasat din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti pe functia de director al Directiei Contencios si Relatii Publice din cadrul ANC si Damaschin Gina Daniela, personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor, director Directia Secretariatul Tehnic al Comisiei pentru Cetatenie din cadrul ANC.

Problema organizarii, dar si a participarii conducerii ANC la o petrecere care a avut loc in localul unei persoane care recent obtinuse cetatenia romana este data tocmai de Codul de Conduita Etica al Personalului din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, care interzice la art. 14 personalului ANC orice contact sau serviciu cu cei/de la cei care si-au dobandit cetatenia. Iata ce prevede Art. 14: „Personalului ANC ii este interzis sa solicite ori sa accepte servicii sau orice alt avantaj care ii sunt destinate personal, care le pot influenta impartialitatea in exercitarea functiei detinute, ori pot constitui o recompensa in raport cu aceasta functie.

Relevant in aceasta cronologie este si momentul de obtinere a cetateniei romane de catre Demiray Murat. Dupa cum veti vedea in imaginile de mai jos, Demiray Murat s-a pozat la momentul depunerii juramantului de credinta, intr-o ceremonie organizata special pentru acesta, alaturi de Gina Daniela Damaschin si sefa ANC Malina Iulia Ciobanu.

Iata fotografiile:

malina-ciobanu-sefa-cetatenie2

(de la stanga la dreapta): Damaschin Gina Daniela, Demiray Murat, patronul restaurantului Hanul lui Manuc si presedinte al Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci din Romania (TIAD) si Ciobanu Iulia Malina

malina-ciobanu-sefa-cetatenie3

La ceremonia de depunere a juramantului de credinta. Demiray Murat si Ciobanu Iulia Malina :

Desi am fi fost tentati sa credem ca evenimentul ANC organizat in respectiva locatie ar fi fost doar o simpla coincidenta, am aflat ca Gina Daniela Damaschin si Demiray Murat au mai participat impreuna si la alte evenimente.

Spre exemplu, va vom prezenta mai jos imagini in care directoarea din ANC Gina Daniela Damaschin a participat la una dintre petrecereile organizate de Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD) al carei presedinte este Demiray Murat. Ce este mai grav, este ca la aceeasi petrecere a luat parte si procuroarea Andreea Cristina Mina, conform imaginilor de mai jos:

gina-daniela-damaschin gina-daniela-damaschin2

Cu privire la situatia de la ANC expusa si in imagini, solicitam Ministrului Justitiei sa ia atitudine fata de modul in care se desfasoara activitatea la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie, sub ochii presedintei Malina Iulia Ciobanu si sa decida in consencinta sanctiunile.

Apreciem ca in calitate de sefa a ANC, Malina Iulia Ciobanu avea obligatia, in primul rand, de a refuza participarea, dar si organizarea unei petreceri intr-un loc detinut de o persoana careia ii acordase foarte recent cetatenia. Totodata, apreciem ca sefa ANC Malina Iulia Ciobanu avea obligatia de a se sesiza cu privire la participarea directoarelor din ANC, procuroarea Andreea Cristina Mina si personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor Gina Daniela Damaschin, la evenimente organizate de oameni ce obtinusera cetatenia de la ANC sau erau in curs de obtinere a acesteia.

Faptul ca nu a luat pozitie in fata acestor practici poate crea impresia publica generala ca la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie se fac angajari doar pe prietenii si sunt acordate cetatenii doar pe cunostinte!

Sursa: luju.ro

LĂSAȚI UN MESAJ