Sebastian Ghiţă, de negăsit! Nu este dat în urmărire generală, fiindcă nu s-a emis pe numele său un mandat de arestare

216

Deşi Sebastian Ghiţă este de negăsit, până acum autorităţile în drept nu au emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă. Din această cauză, activitățile desfășurate de către polițiști nu se circumscriu celor dispuse în cazurile de dare în urmărire a unei persoane.

 

Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a solicitat, de urgenţă, şefului Poliţiei Române, efectuarea unei anchete interne cu privire la modul în care au acţionat poliţiştii în cazul dispariţiei fostului deputat Sebastian Ghiţă, urmând a fi dispuse măsuri în consecinţă, informează Poliţia Română, într-un comunicat.

Ministrul afacerilor interne a solicitat, de urgență, șefului Poliției Române, efectuarea unei anchete interne cu privire la modul în care au acționat polițiștii și cum s-a derulat cooperarea interinstituțională, urmând a fi dispuse măsuri în consecință„, precizează sursa citată.

Poliţia Română susţine că s-a solicitat sprijin şi Poliţiei de Frontieră, că au fost făcute verificări la punctele de trecere a graniţei şi că, „până în prezent, nu au fost identificate date care să confirme ieşirea din ţară”.

Din comunicat reiese că Sebastian Ghiţă se afla sub supravegherea Direcţiei Operaţiuni Speciale(DOS) de luni, 19 decembrie, din dispoziţia DNA Ploieşti, dar, susţine Poliţia Română, ordonanţa procurorilor „nu a presupus un control în trafic sau limitarea libertăţii inculpatului”.

Menționăm că până în acest moment nu a fost emis mandat de arestare preventivă, fapt pentru care, activitățile desfășurate de către polițiști nu se circumscriu celor dispuse în cazurile de dare în urmărire a unei persoane.

Măsurile privind intensificarea verificărilor la punctele de trecere a frontierei se mențin, în așa fel încât inculpatul să nu poată părăsi țara„, se mai precizează în comunicatul Poliţiei Române.

 

1 COMENTARIU

  1. No si care este treaba „targului ” ? . Daca este si el undeva … c-o gagica… trebuie sa va spuna ” voua ” , sa-l tzineti de ” co.zoroc ” ?! Apare el de „undeva ” stati linistiti, ca doara nu s-a ” evaporat ” pur si simplu . Mai… gura asta ” spu.rcata ” a ” targului „…

LĂSAȚI UN MESAJ