Salariile din sănătate cresc substanțial! Cât vor primi angajații de la 1 martie

314

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, miercuri, că de la 1 martie toţi medici şi asistentele vor primi majorări salariale, salariile acestora fiind aferente grilei realizate pentru anul 2022, afirmând că un medic primar care câştigă un salariu de 4.000 de lei va primi 15.000 de lei, informează Romania TV.

 

„Absolut toţi medicii şi toate asistentele urcă direct pe grila din 2022, începând de mâine (1 martie – n.r.). Un medic primar, de exemplu, de la 4.000 de lei ajunge la 15.000 de lei, la care se adaugă în mod evident vechimea şi celelalte sporuri de care beneficiază. În sistemul de sănătate salariile vor fi chiar foarte mari”, a declarat ministrul Muncii.

 

Potrivit ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, salariile de bază ale medicilor şi asistenţilor medicali vor creşte de la 1 martie faţă de cele din luna ianuarie, cu 70-173 la sută, astfel că, un medic primar din unităţile sanitare clinice va avea în luna martie 9.106 lei, faţă de 4.108 lei cât avea în ianuarie. Un asistent medical cu studii superioare din unităţile sanitare clinice va avea 3.040 de lei în martie 2018, iar o infirmieră – 2.586 de lei, fără sporurile de tură, sărbători legale şi condiţii.

De asemenea, medicii rezidenţi vor beneficia de creşteri cu 151-287 la sută începând cu 1 martie, în funcţie de specialitate.

„Un medic rezident anul I are în prezent un salariu brut de 1.985 de lei. După creşterea salarială va avea 5.700 de lei brut. Astfel încât ajunge în anul VI cu un cuantum de 7.900 de lei brut. Medicii rezidenţi pot obţine venituri suplimentare prin orele de gardă, având în vedere că ei pot fi inlcuşi la cerere în linie de gardă. Tot de la 1 martie, medicii rezidenţi vor beneficia de norma de hrană”, a explicat Sorina Pintea.

1 COMENTARIU

  1. No sa vedeti voi acuma … „spaga ” din sistem… ca sa fie angajati doctorii viitori… care se vor angaja… Si… aveti impresia ca cei care stateau cu mana-ntinsa la spaga… se vor lecui… ?! Eu nu cred.
    La „astia” daca le-ai da salar de un miliard pe luna… tot vor „astepta” sa li se dea „spaga ” , ca le-a intrat in sange acest lucru . Este drept ca nu toti doctorii sunt asa, dar in marea lor majoritate… DA !

LĂSAȚI UN MESAJ