„România dincolo de prejudecăţi”. Expoziție fotografică la Sevilla

104
Sursa foto: Institutul Cultural Român (icr.ro)

România dincolo de prejudecăţi” este un nou proiect fotografic al artistului Dan Ticulescu care, prin imaginile sale, încearcă să prezinte cele două fațete ale realității românești, de zi cu zi: pe de o parte, zonele rurale și oamenii care urmează tradițiile ce caracterizează țara și, pe de altă parte, influența obiceiurilor și stilurilor de viață din alte culturi, în zonele urbane.

 

Expoziția fotografică, organizată în perioada 20 septembrie – 7 octombrie de către Institutul Cultural Român şi Consulatul României la Sevilla, în colaborare cu Junta de Andalucía, este însoțită de obiecte ale universului românesc precum crucifixul miniatural sculptat în lemn, toporul (în miniatură), ceramică, ouă încondeiate, figurine din lut pictat, cârje de lemn şi linguri sculptate, relatează publicația de limbă română din Spania, Inforoes.com.

Gazda manifestării artistice este Sala de Exposiciones „Santa Ines” din strada Dona Maria Coronel, numărul 5, din Sevilla.

Expoziția fotografică este o propunere în care autorul invită publicul spaniol să înțeleagă România, cu obiceiurile și cultura sa, dincolo de prejudecăți.
„Fiind conștient de stereotipurile și clișeele legate de imaginea României și a oamenilor săi, vreau să arăt ceea ce de fapt este România, prin imagini. Imaginile pe care le prezint au fost surpinse în aproape toate regiunile țării, în timpul ultimilor trei ani, într-o serie de fotografii cu diferite teme. Scene din viața de zi cu zi, peisaje, arhitectură, costume, tradiții, meșteșuguri, compun un portret al unei țări văzută prin aparatul meu foto”, spune Dan Ticulescu, citat de pagina
Institutului Cultural Român din Madrid.

Dan Ticulescu (n.1964, în București) a început fotografia în urmă cu peste 25 de ani și, în urma anilor de studiu și practică a artei fotografice, a reușit să transforme pasiunea lui într-un mijloc de trai. O parte din lucrările lui pot fi vizionate pe internet, aici.

LĂSAȚI UN MESAJ