Resuscitarea Codec Spat

94

Afaceriştii Bela Urasi, Valentin Nicola, Pop Baldi, Sorin Ghite şi Alexandru Meciu îşi redeschid anul acesta una din firmele din grupul Codec, după ce în urmă cu trei ani au suspendat activitatea societăţii care oricum a funcţionat timp de 16 ani neînregistrând profit.

 

Artizanii Codec

Secretul succesului firmei Codec este asigurat de relaţia dintre patronii acestei societăţi şi mediul politic, acţionarii companiei clujenii fiind apropiaţi ai PNL Cluj. SC Codec SRL face parte dintr-un grup de firme – Codec Electronics Prod SRL, Codec Internet SRL şi SC Codec Spat SRL- care au ca obiect de activitate promovarea de servicii în industria de echipamente pentru radio, televiziune şi comunicaţii. Acţionariatul acestor firme este format în exclusivitate din cei mai bogaţi clujeni care au avut acţiuni în cadrul Astral şi, momentan, principalul lor obiect de activitate se regăseşte în cadrul afacerilor imobiliare sau financiare.

Sorin Ghiţe este unul dintre aceşti acţionari. Până la vânzarea Astral Telecom, Ghiţe a fost preşedintele Consiliului de Administraţie. El a fost unul dintre membrii fondatori ai Băncii Transilvania  unde a fost şi acţionar, având interese în cadrul grupului financiar IMO Finance.

Un alt aociat al societăţii Codec este Dan Pop Baldi, unul dintre fondatorii companiei de telecomunicaţii Astral Telecom. Acesta este asociat cu Bela Urasi şi cu Valentin Nicola, de asemenea acţionari în cadrul SC Codec, într-un proiect imobiliar dezvoltat în centrul municipiului Cluj-Napoca. Acesta activează în domeniul afacerilor imobiliare prin compania sa, Terimob Invest, achiziţionând clădirea de birouri City Business Center din Cluj-Napoca, administrată de către Target Investments.

La SC Codec SRL mai este acţionar şi Valentin Nicola, tot fondator al TV Cablu (Astral). Şi el este implicat în IMO Finance, Banca Transilvania şi în alte investiţii imobiliare în Cluj şi Bucureşti.

Bela Urasi era acţionar în cadrul ai multor firme de construcţii şi la Banca Transilvania, dar şi la IMO Finance. În sectorul imobiliar a dezvoltat proiecte împreună cu Valentin Nicola şi Nicolae Dan Pop Baldi.


Citeşte mai multe detalii despre acest subiect în ediţia tipărită a Gazetei de Bistrita

LĂSAȚI UN MESAJ