Primele declarații ale șefei DNA despre dosarul ”Belina”

240

Procurorul șef al DNA, relatează că dosarul „Belina” este „într-o etapă intermediară” și că ar fi fost deschis în mai 2017, nu în 2014.

Laura Codruța Kovesi a făcut primele declarații pentru EuropaFm despre dosarul „Belina”, în care procurorii anticorupție cercetează modul în care Insula Belina și Brațul Pavel au fost trecute de la „Apele Române” la Consiliul Județean Teleorman și, mai departe, au ajuns să fie concesionate firmei Tel Drum, potrivit Digi24.

„DNA își face treaba. Dosarul e într-o etapă intermediară. Persoanele cercetate în dosar au dreptul să aducă probe în favoarea lor. În ultimii ani am tot anchetat miniștrii. Pentru noi nu e o noutate. Am tot anchetat miniștri”, a declarat șefa DNA.

Kovesi a ținut, a ținut să corecteze o serie de informații : „S-a creat o confuzie: dosarul nu e din 2014. Ci din luna mai 2017. În 4-5 luni, am făcut primele acte și cercetări. Au mai apărut informații în presă în 2014. Noi ne putem sesiza din presă. Dar nu însemană neapărat că ce scrie în presă e și adevărat. Dar noi putem să verificăm”.

LĂSAȚI UN MESAJ