Pomii de Crăciun cu ghinion! Bărbat din Şanţ, şi amendat şi cu mijlocul de transport confiscat

790

Peste 50 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi, marţi, de poliţiştii bistriţeni împreună cu inspectorii Gărzii Forestiere Bistriţa-Năsăud, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe Valea Someşului. Cei mai mulţi brazi au fost confiscaţi de la un bărbat din comuna Şanţ, care s-a ales cu o amendă de 5.000 lei, dar şi cu mijlocul de transport confiscat.

 

 

Potrivit unui comunicat al IPJ BN, la data de 5 decembrie a.c., polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice și specialiști din cadrul Gărzii Forestiere județene Bistrița-Năsăud au desfășurat acțiuni pentru combaterea delictelor silvice, pe Valea Someșului.

 

Astfel, l-au depistat pe un bărbat din localitatea Șanț, în timp ce transporta cu o căruță tractată de un tractor, 47 de pomi de Crăciun fără documente legale de proveniență.

Acesta a fost sancționat contravențional cu suma de 5.000 de lei conform Legii 171/2010, iar pomii de Crăciun au fost confiscați și predați în custodia Ocolului Silvic Izvorul Someșului Mare Șanț. De asemenea, polițiștii au dispus confiscarea mijlocului de transport folosit de contravenient„, precizează sursa citată.

pomi de craciun confiscati 2

În cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii l-au depistat pe un alt bărbat, din aceeași localitate, care transporta  cu o autoutilitară 6 pomi de Crăciun fără documente legale de proveniență. Bărbatul a fost sancționat cu avertisment conform Legii 171/2010, iar brazii au fost confiscați.

Astfel de acțiuni vor avea loc în perioada următoare pe raza întregului județ.

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ