Poliţistul proxenet a fost trimis în judecată! Orşan ar avea legătură cu un o altă spargere controversată

1427

Alin Orşan, poliţistul-proxenet care şi-a transformat apartamentul închiriat într-un adevărat bordel, a fost trimis în judecată. Se pare că acesta ar fi implicat într-un alt furt controversat, care ar avea în centru un alt om al legii. Colegii lui însă nu au putut proba participarea sa.

 

Luna aceasta, Alin Orşan, poliţistul care la finalul anului trecut şi-a transformat apartamentul închiriat din Bistriţa într-un bordel, a fost trimis în judecată pentru proxenetism. Acesta riscă între doi şi şapte ani de închisoare.

Săptămâna trecută, poliţistul a fost la un pas să scape scăpat şi de arestul la domiciliu. Într-o primă fază, judecătorul de drepturi şi libertăţi a decis ca Alin Orşan să fie pus sub control judiciar. Procurorii însă au atacat decizia la Tribunalul Bistriţa-Năsăud şi au primit câştig de cauză. Astfel până pe data 15 aprilie, Alin Orşan nu îşi va putea părăsi locuinţa.

„Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa împotriva încheierii penale nr. 368/CP/2017 din 14 martie 2017 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Judecătoria Bistriţa în dosarul penal nr. 2036/190/2017/a1.1, desfiinţează hotărârea atacată şi rejudecând, menţine măsura arestului la domiciliu dispusă cu privire la inculpatul Orşan Alin Grigore pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 17 martie şi până în data de 15 aprilie 2017, inclusiv”, se arată în soluţia pe scurt a judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bistriţa.

 

Acuzaţii oficiale

Anchetatorii spun că în luna decembrie a anului trecut, Alin Orşan, care a fost angajat la Secţia de Poliţie din Prundu Bârgăului, şi-a pus la dispoziţia mai multor prostituate una dintre camerele apartamentului închiriat, pentru ca acestea să-şi desfăşoare acolo activităţile ilegale. În schimb, poliţistul încasa zilnic 150 de lei.

„Orşan Grigore Alin a locuit la o adresă din municipiul Bistriţa împreună cu concubina sa, plătind chirie proprietarului apartamentului. În aceste condiţii, la începutul lunii decembrie 2016, inculpatul i-a permis unei persoane în vârstă de 22 de ani să practice prostituţia într-o cameră a apartamentului, în schimbul unor sume de bani. Astfel că, în perioada 12 decembrie – 16 decembrie, persoana respectivă a întreţinut relaţii intime cu diverşi clienţi, care o contactau prin intermediul unui site”, explica prim-procurorul adjunct şi purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Angela Sângeorzan.

catalin fechete

Informaţii pe surse

Acesta a fost prins tocmai de un vecin de scară, care întâmplător conduce Direcţia Generală Anticorupţie. Se pare că acesta ar fi fost alertat de bătăile crunte pe care poliţistul i le-ar fi aplicat iubitei sale, dar şi de numărul mare de bărbaţi care căutau apartamentul în care locuia agentul.

În urma percheziţiilor, în apartamentul închiriat s-ar fi găsit cantităţi importante de droguri, despre care se crede că ar fi fost destinate şi comercializării, nu doar consumului. Posesia şi traficul de droguri nu i-au fost puse în cârcă deocamdată poliţistului, asta deşi se cunoştea încă de când urma cursurile şcolii de poliţie că avea astfel de vicii ilegale.

 

Iubita poliţistului, exploatată şi ea

Poliţistul a făcut bani inclusiv de pe spatele iubitei sale, o tânără care şi-a părăsit soţul pentru a se muta cu agentul. Aceasta are şi un copil de câţiva anişori dintr-o relaţie anterioară, care locuia cu ea şi cu poliţistul în cauză.

Surse Gazeta de Bistriţa spun că nu de puţine ori copila se afla în apartament în timp ce prostituatele îşi făceau treaba într-una din camerele locuinţei.

Mai mult, iubita poliţistului ar fi furat din casa fostului soţ, alături de agent. De această acuzaţie însă cel mai probabil va scăpa, întrucât bănuită este iubita poliţistului, care încă este căsătorită legal cu bărbatul în cauză.

Surse din apropierea celor doi au mai dezvăluit pentru Gazeta de Bistriţa faptul că tânăra este însărcinată cu poliţistul, acest lucru însă, neîmpiedicând-o să practice în continuare cea mai veche meserie din lume.

În ciuda faptului că poliţistul şi-ar fi bătut iubita de nenumărate ori, aceasta refuză să îl părăsească, ba mai mult, se pare că ajută chiar la susţinerea financiară a noii familii.

 

Poliţistul ar avea legături cu o altă spargere controversată

Surse judiciare susţin pentru Gazeta de Bistriţa faptul că Alin Orşan este bănuit că ar avea legătură cu un alt caz controversat de spargere de locuinţă de data aceasta, în care ar fi implicat tot un om al legii.

Este vorba despre spargerea unei vile din Galaţii Bistriţei, proprietară fiind chiar gazda unui poliţist din localitate, nimeni altul decât nepotul şefului Casei Judeţene de Pensii, Cătălin Fechete.

O femeie din Herina îl acuza pe Cătălin Fechete că i-ar fi spart casa în care locuia cu chirie şi i-ar fi sustras bunuri în valoare de 4.000-5.000 de euro. Potrivit femeii, poliţistul avea acces doar la o parte din casă, la un dormitor, o baie şi o bucătărie, în timp ce restul uşilor din casă erau încuiate. Femeia spunea atunci că nu i-ar fi permis poliţistului accesul în toată casa, tocmai pentru că avea bunuri de valoare şi nu a vrut să rişte.

Victima a fost anunţată tocmai de poliţistul chiriaş că i-a fost spartă casa, iar aceasta a venit de urgenţă acasă din Spania. Aceasta a constatat că îi lipseau electrocasnice şi electronice, haine, încălţăminte, covoare, scaune, băutură scumpă şi veche şi de 15 ani şi chiar o haină de blană de bizon care ar valora peste 1.000 de euro. Pagubele erau estimate de femeie la 4.000-5.000 de euro.

Păgubita a dezvăluit atunci că, în casă, pe uşă, pe dulapuri şi pe cutiile care adăposteau obiectele furate au fost găsite amprentele lui Cătălin Fechete şi ale unei alte rude, de profesie tot poliţist.

Ruda lui Cătălin Fechete care şi-a lăsat amprentele în casa femeii ar fi chiar Alin Orşan, care ar fi fost complicele acestuia. Fechete a explicat prezenţa amprentelor sale şi ale lui Alin Orşan cu faptul că de Revelion ar fi profitat de un geam care nu era închis şi a intrat în sufrageria casei femeii, unde s-ar fi chefuit.

Se pare că cei doi sunt veri, terminând şcoala de poliţie în aceeaşi perioadă. Încă de atunci, cei doi au fost consideraţi elevi problemă. Se pare că o parte din „pradă” s-ar fi dus pe droguri. Faptul că cei doi s-au aflat în spatele acestei spargeri nu a fost probat.

Ulterior, Cătălin Fechete a renunţat la uniforma de poliţist şi a plecat la muncă în Marea Britanie, unde se află şi în momentul de faţă. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a confirmat faptul că Fechete Cătălin nu mai este angajat al instituţiei.

Se pare că dosarul care viza spargerea locuinţei femeii a rămas cu autor necunoscut, asta deşi victima a arătat cu degetul spre poliţistul Cătălin Fechete de nenumărate ori.

Andreea Moldovan

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ