Plagiat in justitie. Inca un judecator prins cu teza de doctorat copiata

147
O nouă pată pe imaginea Justiţiei din România. Conform jurnaliştilor de la Grupul de Investigaţii Politice (GIP), judecătorul Dorel Matei (n.r. – de la Curtea de Apel București) ar fi plagiat teza de doctorat „Cooperarea judiciară internațională în materie penală”, lucrare susţinută la Academia de Poliție în anul 2013.

Judecătorul Matei a condamnat-o definitiv pe Mariana Rarinca în septembrie 2015 şi a admis contestația în anulare formulată de DNA împotriva deciziei prin care Rarinca fusese achitată definitiv.

„GIP a sesizat CNATDCU în legătură cu plagiatul comis în teza de doctorat de către judecătorul Dorel Matei de la Curtea de Apel București.

Judecătorul Matei este cel care a condamnat-o definitiv pe Mariana Rarinca în septembrie 2015. Matei a admis contestația în anulare formulată de DNA împotriva deciziei prin care Mariana Rarinca fusese achitată definitiv în dosarul înscenat de procurori la cererea Liviei Stanciu.

Dorel Matei a susținut teza de doctorat cu titlul „Cooperarea judiciară internațională în materie penală” la Academia de Poliție în anul 2013. Potrivit documentelor pe care le-am transmis CNATDCU, Dorel Matei a plagiat masiv.

Ca și în cazul Laurei Codruța Kovesi, pagini întregi din lucrarea de doctorat a judecătorului Matei sunt copiate din lucrări de specialitate. La fel ca și Kovesi, judecătorul a copiat inclusiv notele de subsol și greșelile din lucrările originale.

Nu avem mari așteptări din partea CNATDCU. Probabil, la fel ca în cazul Kovesi, reprezentanții acestei instituții vor prefera să se facă din nou de râs mușamalizând și acest plagiat. În România ești plagiator doar dacă nu ești omul sistemului. Or, Dorel Matei, ca și Kovesi, este omul sistemului.

Pasajele din lucrarea de doctorat a judecătorului Dorel Matei puse față în față cu lucrările originale din care au fost copiate pot fi găsite pe site-ul nostru: http://www.grupul.ro/gip-a-sesizat-cnatdcu/”, se arată pe pagina de Facebook Grupul.Investigatii.Politice.

1 COMENTARIU

  1. Mai terminati dr.acului mai cu aceasta prostie !
    Fiecare dintre cei care ati urmat studii superioare, stiti bine ( si nu va faceti ca nu stiti ) ca la terminarea studiilor, exista o comisie de apreciere si de evaluare, prin care studentii isi aleg un subiect ,o anumita tema de specialitate in jurul caruia trebuie sa intocmeasca o „lucrare ” si care este monitorizata si coordonata de un profesor universitar, care-i da studentului o anumita bibliografie, il sprijina, il indruma, ii citeste lucrarea, i-o ajusteaza si il obliga s-o modeleze dupa anumite criterii … studentesti …
    De unde vreti sa se inspire studentii, de altundeva, decat cum v-ati inspirat absolut cu totii cei care ati dat examenele de licentza ori masterat, decat din lucrarile date in bibliografie si cine trebuie sa se sesizeze daca s-a „plagiat” sau ba, alcineva decat cei din „Comisiile de examinare ” si daca nu s-au sesizat si l-au declarat „promovat” pe cel examinat, sunt operatiuni si activitati de drept administrativ si orice drept odata castigat ( sau dobandit ) ramane legal castigat si / sau dobandit, ca si-n Instantza de Judecata, cand adevarul este „unul judiciar ” ( adica constituit doar pe baza probelor administrate ) si „hotararea ori decizia ” ramasa definitiva si executorie, ramane ” un lucru dedus judecatii definitiv si executoriu ” fara sa mai poata fi retractat niciodata, de nimeni, in nici un fel .
    Ma … voi n-aveti de lucru si /sau aveti vre-o „boala” anume pe cei care au facut niste studii si au obtinut niste diplome, iar voi BA… sau ce vreti de fapt ?
    Maaaaaaaaaa… de la „hal cu tzata-n gura, pan’ la hal cu barba sura ” … toti ati soptit, toti ati copiat, toti v-ati inspirat copiind in totalitate sau doar partial, din lucrarea altuia decat din creierul pe care-l aveti , in decursul scolilor pe care le-ati urmat maaaaaaa… ce dracu ?!

LĂSAȚI UN MESAJ