Peste 136.000 lei, amenzi date de poliţişti în weekend! Au rămas fără permise de conducere 26 de şoferi

119

În weekend, poliţiştii din Bistriţa-Năsăud au reţinut 26 permise de conducere și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare  de peste 136.000 lei şi au fost retrase 10 certificate de înmatriculare. De asemenea,, poliţiştii au constatat 10 infracţiuni la regimul rutier.

Printre cei care au căzut în plasa poliţiştilor de la Rutieră în acest weekend se numără un timişorean care transporta cu o autoutilitară mărfuri fără documente de provenienţă legală, un bărbat din Feldu care conducea sub influenţa băturilor alcoolice, dar şi un adolescent de 16 ani şi o tânără de 20 de ani care au îndrăznit să se urce la volan şi să conducă autovehicule pe drumurile fără a avea permise de conducere.

 

 

În perioada 21-23 aprilie a.c., polițiștii rutieri și cei de ordine publică, au desfășurat acțiuni pe raza întregului judeţ, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Polițiștii rutieri au acționat pentru supravegherea și monitorizarea traficului rutier, pe principalele drumuri din județ, dar și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, precum și pentru sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

 

În urma activităţilor desfăşurate, la nivel județean, au fost aplicate 458 de sancţiuni contravenționale în valoare totală de 136.092 lei.

Ca urmare a constatării unor abateri la regimul rutier, au fost reținute 26 de permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

De asemenea, cu ocazia acţiunilor au fost constatate 10 infracţiuni la regimul rutier şi au fost confiscate produse în valoare de 7.852 lei„, arată IPJ BN într-un comunicat.

 

 

Astfel, la data de 22 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au depistat în trafic, un bărbat, de 52 ani, din Timişoara, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 17, pe raza localităţii Mureşenii Bîrgăului.

În urma verificărilor, s-a constatat că acesta transporta 80 de cutii cu produse alimentare şi 262 baxuri cu detergenţi, fără a deţine documente legale.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au luat măsura confiscării produselor, în valoare totală de 7.852 lei şi au aplicat o sancţiune contravenţională, cu amendă în valoare de 5.000 lei.

 

 

În aceeaşi zi, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Sîngeorz-Băi au depistat în trafic un bărbat de 33 ani, din Feldru, în timp ce conducea un autoturism pe raza oraşului, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acesta a fost transportat la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

 

Tot pe 22 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa  au depistat în trafic un tânăr, de 16 ani, în timp ce conducea un autoturism, prin localitatea Periş, fără a deţine permis de conducere.

Cercetările continuă de Secţia 1 Poliţie Rurală Bistriţa.

 

 

La data de 23 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Sîngeorz-Băi au depistat în trafic, pe raza orașului, un tânăr, de 26 ani, din Sîngeorz-Băi, în timp ce conducea un moped neînmatriculat şi fără a deţine permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.

 

În aceeaşi zi, o tânără de 20 ani, din Dipşa, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii, nu a adaptat viteza într-o curba la dreapta şi a pierdut controlul volanului, intrând în şanţul din afara părţii carosabile. Din accident a rezultat rănirea unui bărbat de 48 ani, din Dipşa, pasagerul din dreapta faţă.

În urma verificărilor, s-a stabilit că tânăra nu deţine permis de conducere şi că autoturismul i-a fost încredinţat de către bărbatul de 48 ani, care ar fi ştiut că aceasta nu deţine permis.

Cercetările continuă de Serviciul Rutier sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără a deţine permis de conducere, vătămare corporală din culpă și încredinţarea unui autovehicul pentru a fi condus pe drumurile publice, unei persoane care nu deţine permis de conducere.

 

Loading...

3 COMENTARII

  1. …SPUNETI-MI VA ROG MULT NU FRUMOS CUM SE PIERDE CONTROLUL VOLANULUI . CU MIINILE PE VOLAN CONFORM CONFIGURATIEI DRUMULUI CONTROLEZI MASINA DE ACEEA NU TREBUIE SA AI JOC LA VOLAN . NU CUMVA AU LUAT MINA DE PE VOLAN SI ATUNCI VOLANUL A LUAT-O SINGUR AIUREA SI AU PIERDUT CONTROLUL LUI. SAU CUMVA CRED CA NORMAL SI CORECT TRBUIE SA NE EXPRIMAM CA AU PIERDUT CONTROLUL MASINII CONTROLATE DIN VOLAN .

LĂSAȚI UN MESAJ