Percheziţii la Ilva Mică şi Lunca Ilvei! Unul dintre vizaţi ar fi viceprimarul de Lunca Ilvei, Titu Someşan

1491

Mai multe percheziţii s-au derulat,marţi, pe Valea Ilvelor, într-un dosar anchetat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud. Una dintre primăriile luate la puricat de anchetatori este cea din Lunca Ilvei. Percheziţii ar fi fost, potrivit surselor noastre, şi la Ilva Mică. Nu este însă cunoscut la această oră care este obiectul dosarului anchetat de procurorii năsăudeni.

 

Potrivit unor surse Gazeta de Bistriţa ar fi vizate modul în care au fost derulate mai multe achiziţii publice de către administraţia publică locală. Aceleaşi surse susţin că au fost percheziţionate atât sediul Primăriei Lunca Ilvei, dar şi câteva magazine, unul dintre acestea fiind administrat de soţia viceprimarului Titu Someşan. Însă în societatea comercială respectivă, viceprimarul ar fi unul dintre acţionari.

Primarul comunei Lunca Ilvei, Flaviu Lupşan, recunoaşte că au fost percheziţii, pe raza comunei, însă susţine că ar avea legătură cu un dosar mai vechi din 2015. Respectivul dosar a implicat autoritățile locale, dar și pădurari și polițiști locali, în total 19 persoane, care au fost cercetate pentru luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, inițierea, constituirea și aderarea la un grup infracțional organizat și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității. Pe de altă parte, respectivul dosar a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Năsăud, nu de cel de pe lângă Judecătoria Năsăud.

Alte surse  Gazeta de Bistriţa susţin că anchetatorii ar viza comercializarea ilegală a ţigărilor de contrabandă în magazine cu amănuntul.

 

UPDATE:

Se pare că percheziţiile au fost derulate doar în comuna Lunca Ilvei. Contactat telefonic, primarul din Ilva Mică, Horea Aurel a declarat pentru Gazeta de Bistriţa că pe raza comunei pe care o conduce nu au avut loc percheziţii.

 

 

UPDATE:

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, procuror Angelica Ţiganetea, a confirmat pentru Gazeta de Bistriţa doar faptul că au avut loc percheziţii în Lunca Ilvei, însă nu au fost persoane reţinute în acest dosar.

 

 

 

 

 

 

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ