Ministrul Finanțelor a anunțat o schimbare majoră pentru firmele care au cifra de afaceri sub un milion de euro

193

Ministrul Finanțelor, Ionut Mișa, a anunțat joi o schimbare majora pentru cele 450.000 de firme care au cifra de afaceri sub un milion de euro. Mișa a anuntat în sedința de Guvern ca aceste firme vor plăti de anul viitor impozit de 1% din cifra de afaceri in loc de actualul impozit de 16% din profit.

„Avem si modificari care vor incuraja mediul de afaceri. Pentru 450.00 firme cu cifra de afaceri sub un milion de euro se va institui un impozit de 1% pe cifra de afaceri, fata de impozitul de 16% pe profit cat se plateste acum”, a declarat Misa.

Ministrul Finantelor a mai anuntat o alta modificare a Codului fiscal: firmele nu vor mai putea fi cercetate penal in cazul unei fraude pe lantul de TVA „decat daca exista probe materiale ca respectivul agent a intrat in contact cu firmele evazioniste. Acum, punerea sub urmarire se putea face doar pe baza unei simple suspiciuni”, a spus Misa.

El a mai declarat ca „se elimina astfel situatiile in care nu se acorda deductibilitate TVA pentru ca o companie avusese o relatie comerciala cu a patra sau a cincea companie pe lant care crease un lant pe evaziune”, potrivit  hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ