Lupta devine acută în dosarul IPJ Gate! Cloşcă şi Mureşan ţin cu dinţii să dea pe faţă implicarea DIPI în dosarul în care sunt inculpaţi

1210

În dosarul IPJ Gate, care este judecat de magistraţii Tribunalului Maramureş, avocatul lui Leon Cloşcă a depus un memoriu, prin care se solicită informaţii suplimentare din partea SRI şi a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa şi desecretizarea unor protocoale încheiate de cele două instituţii de forţă cu Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) din cadrul Ministerului Afaceri Interne (MAI). În sprijinul acestui memoriu, la dosarul cauzei au fost depuse de către avocatul lui Ioan Ovidiu Mureşan mai multe speţe aflate pe rolurile instanţelor de judecată din România, şi în care magistraţii care judecă respectivele dosare au acceptat cererile inculpaţilor cu privire la probele aduse de acuzare în urma colaborării dintre SRI – DIPI – DNA.

 

În urmă cu câteva luni, atât Leon Cloşcă – fostul comandant al Poliţiei Năsăud, cât şi Ioan Ovidiu Mureşan – fostul inspector şef al IPJ Bistriţa-Năsăud au depus în instanţă  câteva cereri în probaţiune, care fac referire la interceptările efectuate şi depuse la dosar. Asta, în condiţiile în care nu s-a lămăurit cine le-a efectuat, cine le-a transcris, dacă respectivii lucrători aveau certificare în acest sens.


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistrita.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ