Lucian Pahonțu, șeful SPP, e acuzat de către un ofițer din Serviciul pe care îl conduce, că ar fi ucis, prin împușcare în cap, un bărbat în timpul unei partide de vânătoare. Cazul a fost prezentat miercuri seara, la Antena 3, numai că lucrurile au luat o întorsură radicală joi. Conform Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, nu Pahonțu ar fi cel care a tras cu arma accidental, ci chiar cel pe care Antena 3 l-a intervievat și a lansat acuzațiile. Conform procurorilor, acesta este anchetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept.

”În contextul vehiculării în mass-media a unor informaţii contradictorii privind incidentul în care a fost implicat un ofiţer al Serviciului de Protecţie şi Pază, precum şi ca urmare a numeroaselor solicitări din partea jurnaliştilor, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti se află înregistrată o cauză având ca obiect un incident petrecut la o partidă de vânătoare, soldat cu rănirea prin împuşcare şi, ulterior, decesul unei persoane.

Prin ordonanţa din 15 iulie 2016, procurorii militari au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Soare Petre (colonel în cadrul Serviciului de Protecţie şi Pază) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept.

În ordonanţă procurorii militari au reţinut următoarea situaţie de fapt:

La data de 4 ianuarie 2012, în jurul orelor 16.40, în timp ce se afla pe raza comunei Drăgăneşti, din judeţul Prahova, la o partidă de vânătoare organizată, utilizând fără drept arma victimei, inculpatul Soare Petre a împuşcat-o din culpă pe aceasta.

În cauză a fost administrat un probatoriu complex, efectuându-se până în prezent constatari tehnico-ştiinţifice fizico-chimice, expertize medico-legale, o expertiză balistică judiciară, precum şi una interdisciplinară balistică şi medico-legală.”, se arată într-un comunicat remis redacției STIRIPESURSE.RO.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.