La evenimentul Salonul Cărții de la Paris, România a fost clasată pe primul loc

53

Standul României a fost situat pe primul loc în topul celor mai frumoase standuri de la Livre Paris 2017. Evenimentul Salonul Cărții de la Paris s-a desfășurat în peroada 24-27 martie.

Arhitectura, designul şi conceptul grafic îi aparţin arhitectului Răzvan Luscov, care a realizat şi anul trecut standul României organizat de ICR la Livre Paris. Standul care se întinde pe o suprafaţă de 70 m2 este elegant, aerisit, peretele din spate fiind conceput din oglinzi care multiplică şi în care se reflectă cititorii şi cărţile.

Pe oglinzi sunt scrise cu roşu unele dintre cele mai importante nume ale scriitorilor şi artiştilor români clasici şi contemporani care au asimilat cultura franceză, printre care Constantin Brâncuşi, Emil Cioran, Eugen Ionescu, Mircea Eliade, George Enescu, Benjamin Fondane, Dumitru Ţepeneag, Matei Vişniec, Basarab Nicolescu, George Banu.

Deasupra standului neoane luminate se întretaie în diagonale, în acord cu tema participării româneşti de anul acesta la Livre Paris: Diagonales et confluences franco-roumaines/ Diagonale şi confluenţe franco-române.

Standul României de la Salonul Cărţii de la Paris a fost poziţionat într-un loc de maximă vizibilitate, alături de Maroc, ţara invitată de onoare la Livre Paris în 2017. La standul de ţară al României au fost expuse volume apărute la 30 de edituri româneşti, precum şi traduceri din autori români publicate cu sprijinul Centrului Naţional al Cărţii din cadrul ICR. Aflat la cea de-a 37-a ediţie, Salonul Cărţii de la Parisa fost creat în 1981.

În 2016 Salon du Livre a devenit Livre Paris, dedicat profesioniştilor din domeniul editorial – editori, agenţi literari, distribuitori şi vânzători de carte din Franţa şi din lume, deschis totodată publicului larg.

Cu un total de 1.200 de exupozanţi din peste 50 de ţări, cu 3.000 de autori prezenţi la peste 800 evenimente şi un număr estimat de 150.000 de vizitatori, salonul se bucură de o maximă vizibilitate în media franceze potrivit Adevarul.

Sursa photo:Adevărul

LĂSAȚI UN MESAJ