Jandarmerie: Lemn confiscat și amenzi pe Ilve. Un bărbat din Crainimăt, dosar penal pentru lovire

188

În ultimele 24 de ore jandarmii Detașamentului 1 Mobil Bistrița au executat o acţiune specifică pe linie silvică, în cooperare cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Valea Ilvei, în zona localităţilor Lunca Ilvei şi Ilva Mică.

 

A fost aplicată o sancţiune în valoare totală de 5.000 lei, pentru transport de masă lemnoasă fără aviz de însoţire, conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancționarea contravențiilor silvice, art. 19, alin. 1, lit. b. În urma acţiunii s-a dispus și ridicarea în vederea confiscării a materialului lemnos (aproape 4 metri cubi).

Jandarmeria avertizează că în conformitate cu prevederile legale în vigoare transportul de masă lemnoasă fără aviz sau cu documente din care nu rezultă provenienţa legală a acesteia constituie contravenţie silvică şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei şi confiscarea materialelor lemnoase.

 

Totodată, jandarmii Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa au intervenit luni seara în cartierul Sărata, deoarece membrii unei familii au reclamat faptul că au fost ameninţaţi şi loviti de un bărbat aflat la aceştia în vizită.

Făptuitorul este un bărbat de 37 de ani din Crainimăt iar acesta i-a ameninţat şi i-a lovit pe cei la care se afla în vizită, solicitându-le totodată o anumită sumă de bani. Un vecin a auzit scandalul şi a sărit în sprijinul acestora solicitând totodată prin intermediul Numărului Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, intervenţia jandarmilor la faţa locului.

Jandarmii au întocmit pe numele făptuitorului actele de sesizare pentru infracţiunile de lovire sau alte violenţe, conform art. 193, respectiv pentru ameniţare conform art. 206  Cod Penal.

 

Foto IJJ BN

1 COMENTARIU

  1. „Copacii ” odata taiati, numai Dumnezeu mai poate sa-i repuna inapoi pe picior… !
    Poate fi „paguba ” cat de mica sau de mare, oricum, copacii aia, NU MAI EXISTA si sistematic , se golesc muntii Romaniei si se duc… „pe apa Sambetei ” ! Azi-maine, vom ramane fara padurile de fag si rasinoase .

LĂSAȚI UN MESAJ