ISU BN: 12 incendii au avut loc în perioada Crăciunului, în Bistriţa-Năsăud

192
În perioada 18 – 26 decembrie pompierii bistriţeni au intervenit pentru lichidarea şi localizarea a 12 incendii. Într-unul dintre acestea, o femeie de 76 de ani din Zagra şi-a pierdut viaţa, chiar în ziua de Crăciun.
Din păcate, şi în acest an, premergător şi pe timpul Sărbătorii Naşterii Domnului, situaţiile de urgenţă generate de incendii au dus la pierderea de vieţi omeneşti şi pagube materiale însemnate, transmite ISU BN într-un comunicat.
„În perioada 18 – 26 decembrie, echipajele profesioniste ale ISU Bistriţa – Năsăud au fost solicitate să intervină pentru localizarea şi lichidarea a 12 incendii.
Un eveniment tragic a avut loc duminică dimineaţa, 25 decembrie, pe raza localităţii Zagra, unde în urma unui incendiu violent, o femeie în vârstă de 76 de ani şi-a pierdut viaţa. Pagubele materiale au fost, de asemenea, însemnate în ciuda intervenţiei rapide a pompierilor voluntari din localitate, în primă fază, şi ulterior, a pompierilor militari de la subunitatea năsăudeană”, precizează sursa citată.
Potrivit ISU, şase incendii au izbucnit din cauza coşurilor de fum necurăţate sau amplasate necorespunzător faţă de materiale combustibile, o situaţie provocată de jar / cenuşă, alte două incendii din cauza instalaţiilor electrice defecte, un mijloc de încălzire improvizat şi două incendii au fost provocate de utilizarea focului deschis.
„Echipajele de intervenţie din cadrul inspectoratului şi cele ale voluntarilor din comunităţile bistriţene au făcut eforturi pentru limitarea pagubelor materiale şi protejarea vecinătăţilor şi, în acest context, insistăm asupra importanţei respectării normelor de prevenire a incendiilor la mijloacele de incălzire – intens folosite în această perioadă, după cum urmează: curăţarea căilor de evacuare a fumului, utilizarea corectă aparatelor alimentate cu gaz metan, a lămpilor de iluminat şi de gătit cu lichide inflamabile, folosirea instalaţiilor electrice la parametri normali, fără improvizaţii şi, nu în ultimul rând, educarea copiilor şi supravegherea lor pentru a nu provoca incendii”, mai precizează ISU BN.  

LĂSAȚI UN MESAJ