Horvath Anna, viceprimarul Clujului, şi omul de afaceri Fodor Zsolt, trimişi în judecată de DNA

186

Viceprimarul municipiului Cluj, Horvath Anna, a fost trimisă în judecată de DNA, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. În acelaşi dosar este trimis în judecată şi omul de afaceri Fodor Zsolt, acesta fiind acuzat cumpărare de influență şi spălare de bani.

 

În dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 1266/VIII/3 din 11 octombrie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatei Horvath Anna, la data faptei și în prezent viceprimar al municipiului Cluj Napoca, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență şi spălare a banilor, transmite DNA într-un comunicat.

Măsura controlului judiciare impune respectarea unor obligații, între care aceea de a desfășura activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, respectiv activitatea de viceprimar al municipiului Cluj Napoca, de a nu depăși limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului, de a nu comunica direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de prelungire a controlului judiciar.

DNA a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Fodor Zsolt, om de afaceri, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență şi spălare a banilor.

Potrivit DNA, în perioada februarie – mai 2016, Horvath Anna, în calitate de viceprimar al municipiului Cluj Napoca, și-a folosit influența pe lângă funcționari publici din cadrul Primăriei pentru urgentarea avizării unor proiecte imobiliare în care Fodor Zsolt avea interese economice.
Derularea acestor proiecte imobiliare presupunea obținerea în prealabil a mai multor documente: eliberarea unor certificate de urbanism, confirmarea avizelor de oportunitate, concesionarea unei suprafețe de teren, eliberarea autorizațiilor de construire etc.
La data de 13 mai 2016, pentru demersurile pe care le-a făcut pe lângă funcționari cu atribuții în domeniul urbanismului și autorizării lucrărilor de construcții, inculpata Horvath Anna i-a pretins omului de afaceri procurarea și remiterea unui număr de 60 de abonamente (având o valoare totală de circa 20.000 lei) la două festivaluri de muzică, pe care să le ofere ulterior ca stimulent voluntarilor care o sprijineau în cadrul campaniei electorale la alegerile locale.
Cele două persoane au convenit să disimuleze remiterea abonamentelor sub forma unui contract de sponsorizare, încheiat între o societate administrată de inculpatul Fodor Zsolt și o firmă „agreată” de inculpata Horvath Anna„, precizează DNA în comunicat.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai unui imobil ce aparține viceprimarului Horvath Anna.

Având în vedere că Horvath Anna este și avocat, competența de judecare revine Curții de Apel Cluj, instanță la care a fost trimis dosarul cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ