Hocus-pocus cu acte de carte funciară! Familia Peştean se luptă în instanţă să îşi recupereze proprietatea ce a intrat „peste noapte la apă”

561

De circa doi ani, Veturia Peştean şi fiica acesteia, Adela Flore, se luptă în instanţă cu vecinii lor – soţii Radu-Ioan şi Gherghina Miron – pentru o suprafaţă din imobilul în care locuiesc şi despre care cele două femei spun că le aparţine. Mai mult decât atât, Veturia Peştean reclamă faptul că în documentele de carte funciară a imobilului s-au produs modificări peste noapte, anumite suprafeţe figurând acum în proprietatea soţilor Miron.

  

Aşa cum arătam într-un număr anterior al publicaţiei noastre, Veturia Peştean împreună cu soţul ei au cumpărat în 1992 jumătate din imobilul situat pe str. Vasile Naşcu nr. 1 din municipiul Bistriţa de la familia care locuia acolo de dinainte de revoluţia din 1989, soţii Delczeg Jeno şi Ecaterina. Peste ani, fiica Veturiei Peştean – Adela Flore – a achiziţionat şi ea, în acelaşi imobil, jumătate din spaţiul existent la mansardă, în ideea de a-l transforma într-un spaţiu locuibil. Nu a reuşit însă, fiindcă, spre ghinionul lor, au doi vecini – soţii Radu-Ioan şi Gherghina Miron, care deţin firma Impex Comex SRL – care se pare că vor să se extindă cât se poate de mult în clădire. S-a ajuns la instanţă unde fiecare îşi susţine punctul de vedere, în trei dosare deschise pe rolul Judecătoriei Bistriţa. Culmea este că, actele de carte funciară, fiind vorba de acelaşi imobil, acte deţinute de ambele familii proprietare, nu coincid unele cu altele.

Problemele pe care le are acum Veturia Peştean îşi au originea într-o sentinţă civilă mai veche a Tribunalului Bistriţa-Năsăud, ce datează din anul…


Află despre problemele pe care le întâmpină Veturia Peştean şi fiica sa, precum şi care sunt cauzele acestora, ziarul Gazeta de Bistrița de la orice punct de vânzare a presei, începând de luni, 29 ianuarie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ