Guvernul Tudose vine cu taxe noi, amânări şi blocări de posturi

583

Partidul Social Democrat vine cu o noutate absolută în noul program de guvernare. Angajaţii nu vor mai fi obligaţi să achite contribuţiile pentru pensii la sistemul de stat. Aceştia vor putea să plătească sumele aferente doar către fondurile private, potrivit documentului oficial care a ajuns la Parlament, informează Antena 3.

În programul de guvernare nu se precizează şi de unde vor putea fi achitate pensiile deja în plată.

Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu, într-o intervenție telefonică la Antena 3, a explicat însă că nu s-au modificat contribuțiile care se vor plăti pentru sistemul de pensii, așa cum se înțelege din noul program de guvernare al PSD.

„Cred că nu s-a înțeles corect. Este total altceva decât se spune aici. Nimeni nu a citit, dar toți își dau cu părerea. Nu s-a modificat contribuțiile care se vor plăti. Ceea ce spuneți este valabil doar pentru cei cu activități independente, care pot să opteze dacă plătesc la Pilonul I sau la Pilonul III, ei fiind obligați până acum să plătească la ambele piloane. Suma care se colecta la buget era o sumă de 200 de milioane, o sumă nesemnificativă. Ceilalți rămân să plătească la pilonul de pensii al statului”, a declarat Vasilescu.

De asemenea, românii vor fi obligaţi să plătească, începând cu 1 ianuarie 2018, o taxă de solidaritate. Potrivit sursei citate, este vorba despre o taxare progresivă: mai exact, angajaţii cu salarii mari vor plăti taxe în plus pentru sprijinirea persoanelor fără posbilitităţi.

Pe lângă această taxă, se va introduce şi o taxă pentru produsele nocive, dar şi impozitul pe venitul global, cu deduceri.

Alte două măsuri care dau de gândit în ceea ce priveşte resursele bugetare sunt faptul că Guvernul Tudose intenţionează blocarea posturilor din administraţia centrală şi locală până la finalul acestui an, precum şi amânarea pentru anul 2019 a reducerii TVA până la 18%.

 

 

 

 

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ